Ανοιχτή Πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το IEIDISEIS.GR.

0
275

Διαβάζοντας στα ΝΕΑ το ρεπορτάζ για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στα γραφεία της εφημερίδας και τη συμμετοχή της στην έκδοση του φύλου, να ομολογήσουμε ότι κατά αρχήν ξαφνιαστήκαμε.

Η πρώτη αντίδραση ήταν να ψάξουμε το ημερολόγιο μήπως έχουμε χάσει την αίσθηση του χρόνου και χθες ήταν Πρωταπριλιά.

Αφού βεβαιωθήκαμε ότι ήταν 14 Δεκεμβρίου και όχι Πρωταπριλιά, νιώσαμε ότι πραγματικά ζούμε στη χώρα του «υπαρκτού σουρεαλισμού». Στη χώρα που το λογικό και το παράλογο έχουν σύνορα θολά και ρευστά, όπου η σοβαρότητα, η σοβαροφάνεια και η γελοιότητα απέχουν οριακά μεταξύ τους.

Την ημέρα λοιπόν που η Ελλάδα θρηνούσε 130 νεκρούς, η κ. Σακελαροπούλου αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στη χώρα των Ελληνικών ΜΜΕ. Σε μια χώρα δηλαδή που το λογικό και το παράλογο, η ενημέρωση και η προπαγάνδα από καιρό έχουν χάσει το διακριτό νόημά τους.

Τέλος πάντων, ο καθένας και η καθεμιά κάνουν τις επιλογές τους. Και με βάση αυτές κρίνονται.

Πάντως, μια και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται μάλλον σε μια περίοδο έντονης κοινωνικοποίησης, θα της προτείναμε μια-δυο ιδέες. Για τις επόμενες βόλτες. Όπως για παράδειγμα να επισκεφθεί σύντομα μια άλλη χώρα, τα δημόσια νοσοκομεία.

Εκεί δηλαδή που χτυπά η καρδιά ενός κράτους που έχει αφήσει τους πολίτες στην τύχη τους. Εκεί που τα περισσότερα ΜΜΕ αποφεύγουν να εστιάσουν την προσοχή τους, λες και μια «αόρατη χείρ» τα έχει εξαφανίσει.

Είναι μια πρόταση που θα μπορούσαν να τη σκεφθούν στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αν πάλι θέλει να συνεχίσει τη γνωριμία της με τον κόσμο των ΜΜΕ, τότε η ιστοσελίδα μας, το IEIDISEIS της απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση.

Να μας επισκεφθεί, να την ενημερώσουμε, να ρίξει μια ματιά, εκτός από την έντυπη και στη digital εκδοχή της δημοσιογραφία. Κέρδος θα είναι για αυτήν και τιμή για εμάς. Άλλωστε το βιβλίο του «υπαρκτού σουρεαλισμού» που ξεκίνησε στη χώρα μας, κάτι μας λέει ότι σύντομα θα έχει υπέροχα κεφάλαια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here