ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Κυριάκο, βάζεις 100.000 ευρώ στοίχημα για τον κόφτη;

0
243

Κυριάκο Μητσοτάκη,

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβες την ηγεσία του κόμματός σου, με εμμονή ζητάς εκλογές, διότι δήθεν «η οικονομία καταστρέφεται και η χώρα βουλιάζει».

Βασικό σου άλλωστε πολιτικό επιχείρημα είναι ότι αυτή η τελευταία συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το «χειρότερο μνημόνιο», που δήθεν βυθίζει στην ύφεση την ελληνική οικονομία, καταγράφοντας «υστέρηση εσόδων», «αύξηση της ανεργίας» και «έκρηξη των λουκέτων»!

Παρουσιάζεις στους ψηφοφόρους σου μια εικόνα πραγματικής καταστροφής και κλιμακούμενης ύφεσης, που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να πιάσει τους στόχους της, και αναγκαστική λήψη νέων μέτρων λιτότητας, έτσι δεν είναι;

Εμείς, από την άλλη, Στο ΧΩΝΙ γράφουμε τα ακριβώς αντίθετα! Γράφουμε δηλαδή ότι όλα τα παραπάνω είναι φθηνή κομματική προπαγάνδα, που μπορεί να μεταδίδεται καθημερινά σε συνεχή τηλεοπτική σύνδεση αλλά καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Γιατί τα επίσημα στοιχεία λένε ότι η ανεργία μειώνεται στην κοινωνία (για την ακρίβεια, η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα κάνει ρεκόρ 16ετίας!) και πως τα λουκέτα μειώνονται στην αγορά.

Οσον αφορά δε τα νούμερα, η οικονομία έχει γυρίσει ήδη σε θετικό πρόσημο ανάπτυξης ενώ καμία υστέρηση εσόδων δεν καταγράφεται στην πραγματικότητα. Και για αυτό έχουμε γράψει κατ' επανάληψη Στο ΧΩΝΙ ότι ο κόφτης ΔΕΝ θα ενεργοποιηθεί τη άνοιξη του 2017 και άρα ΔΕΝ θα ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας για το λαό.

Γιατί η ελληνική οικονομία το 2016 πάει καλύτερα από πριν, και θα πιάσει εύκολα τους στόχους της νέας (πολύ καλύτερης) συμφωνίας.

Το ακριβώς αντίθετο από εσένα, δηλαδή. Μα, ακριβώς. Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ένας από τους δυο μας λέει ψέματα στο λαό.

Τα νούμερα είναι δεδομένα. Και δεν μπορεί να γίνονται δεκτές τόσο διαφορετικές ερμηνείες πάνω σ' αυτά, από λογικούς ανθρώπους. Εκτός και αν γίνονται συνειδητά. Πάει να πει παραπλανητικά ως προς την αλήθεια. Σκληρά προπαγανδιστικά, και παραποιημένα. Ετσι δεν είναι;

ΕΣΥ είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φυσικά φέρεις την απόλυτη ευθύνη για αυτά που λες στον ελληνικό λαό.

Αντίστοιχη ευθύνη αισθανόμαστε – να σε ενημερώσουμε- και εμείς, που μπορεί να μην είμαστε θεσμικός φορέας, έχουμε όμως το δικό μας βήμα έκφρασης δημόσιου λόγου, από την αξιοπιστία του οποίου άλλωστε εξαρτάται απόλυτα και η επιβίωσή μας.

Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, Κυριάκο, ιδού και το πήδημα.

Η πολιτική – πρωτοφανώς απίστευτη κατά τη γνώμη μας- επιλογή σου, να λες ότι θα πάρεις από το λαό τα χρήματα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδεις, και θα τα δώσεις πίσω στους καναλάρχες (όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός σου εκπρόσωπος, Νίκος Δένδιας), μας έδωσε την ιδέα να σου απευθύνουμε την – επίσης πρωτοφανή- πρόσκληση (πρόκληση):

Θέλεις να αποδείξεις στον ελληνικό λαό ότι αυτά που του λες τώρα, όντως τα πιστεύεις; Και κυρίως θέλεις να ταπεινώσεις την εφημερίδα μας, που κάθε Κυριακή με την αρθρογραφία της σε διαψεύδει;

Μακάρι να το θέλεις. Γιατί το ίδιο ακριβώς θέλουμε και ΕΜΕΙΣ!

Να αποδείξουμε στους αναγνώστες μας ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ότι αυτά που τους γράφουμε ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, άσχετα από την καταστροφολογία που ακούνε από εσένα και τα στελέχη σου και τις αδιανόητες τηλε-παρερμηνείες, που βλέπουνε στους δέκτες τους.

Και τελικά, να αποδειχθεί επιτέλους ποιος από τους δυο μας είναι ο ψεύτης! Να ταπεινωθεί δημόσια ο ψεύτης! Να πληρώσει ο ψεύτης! Δίκαιο δεν είναι αυτό που σου προτείνουμε, Κυριάκο Μητσοτάκη;

Κριτής μας η EUROSTAT. Την αμφισβητείς; Τα επίσημα στοιχεία της, που θα βγούνε την άνοιξη του 2017, θα αναδείξουν τον νικητή.

Και το στοίχημα; Ο κόφτης, αν θα ενεργοποιηθεί ή όχι. Να, κάτι που δεν μπορεί να τεθεί σε ερμηνεία. Τον Απρίλιο του 2017, ο κόφτης είτε θα ενεργοποιηθεί είτε όχι. Τότε θα αποδειχθεί περίτρανα αν ΤΩΡΑ (όπως και τους προηγούμενους μήνες του 2016) η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα ή όχι.

Τόσο απλό. Κυριάκο, ΕΜΕΙΣ το βάζουμε το στοίχημα: 100.000 ευρώ. Ότι ΔΕΝ θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης την άνοιξη του 2017. Και για ΕΜΑΣ, φυσικά, δεν είναι καθόλου τζόγος. Είναι απλή παρακολούθηση των αριθμών και (στοιχειώδης) γνώση βασικών μεγεθών. Στην ουσία, επένδυση είναι!

Γιατί δεσμευόμαστε ότι αν κερδίσουμε τα χρήματα, ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στην τσέπη του μετόχου, παρά θα αξιοποιηθεί ΟΛΟ το ποσό σε επενδυτικές και αναπτυξιακές δράσεις της εφημερίδας μας, προκειμένου να δυναμώσει και άλλο Το ΧΩΝΙ και να διαβάζουν περισσότεροι Ελληνες αυτά που γράφει. (Αλήθειες, που θα έχουν κερδίσει και μια κατοστάρα, εξάλλου…)

ΕΣΥ, πάλι, αν κερδίσεις τα χρήματα, μπορείς να τα κάνεις ό,τι θέλεις. Μέχρι και να πληρώσεις τυχόν δάνεια, που ενδεχομένως έχεις από παλαιότερες εποχές. Ο,τι θες τελοσπάντων. Δεν μας πειράζει. Το μόνο που θα μας πειράξει είναι τελικά να μη βάλεις το στοίχημα.

Μην το σκέφτεσαι, βάλτο. Απλά, πες σε κάποιον συνεργάτη σου να επικοινωνήσει με την εφημερίδα μας εντός των 15 επόμενων ημερών, για να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες. Με δικηγόρους ή άνευ. Ο,τι θες εσύ.

Σε κάθε περίπτωση δεσμευόμαστε ότι ΟΛΑ θα γίνουν δημόσια και αδιάβλητα (που είναι και ένας σύγχρονος όρος). Χωρίς αστερίσκους και ψιλά γράμματα. Καθαρά και αντρίκια.

-Το 2016 η ελληνική οικονομία πάει χειρότερα και άρα θα χάσει τους στόχους της; Σε πληρώνουμε.

-Το 2016 η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα και άρα θα πιάσει τους στόχους της; Μας πληρώνεις.

Τόσο απλό. Το δέχεσαι ή θα τρέξεις να κρυφτείς;

Κυριάκο, και κάτι τελευταίο. Μην κάνεις ότι τάχα μου δεν ασχολείσαι μαζί μας, και δεν μας απαντήσεις. Εχεις καταφερθεί εναντίον μας από το βήμα της Βουλής, λέγοντας πράγματα για τα οποία θα κληθείς να δώσεις εξηγήσεις, όπως σου έχει ήδη κοινοποιηθεί. 

Αρα, είτε απαντήσεις τώρα είτε όχι, το ποιος από τους δυο μας είναι ο ψεύτης, θα αποδειχθεί έτσι και αλλιώς στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό είναι δεδομένο. Όμως, γιατί να μη διπλασιάσουμε αυτές τις ευκαιρίες;Εμπρός Κυριάκο, βάλε το στοίχημα.

Το ΧΩΝΙ

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here