Αντέλ Εξαρχόπουλος: Η πιο καυτή ανερχόμενη σταρ της Ευρώπης….μισή Ελληνίδα!

0
389

Το τι ντόρος έχει γίνει από τότε που πήρε στις Κάννες το Χρυσό Φοίνικα «Η ζωή της Αντέλ – Μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα» (μπλε είναι το χρώμα των μαλλιών της φίλης της στην ταινία) του ταλαντούχου σύγχρονου σκηνοθέτη Αμπντελαντίφ Κεσίς, δε λέγεται.

Μέχρι κι ο πρόεδρος της επιτροπής Στήβεν Σπήλμπεργκ εντυπωσιάστηκε τόσο ώστε απονέμοντας το Χρυσό Φοίνικα δεν ανέφερε μόνον το όνομα του σκηνοθέτη, αλλά και των πρωταγωνιστριών του για την ερμηνεία τους, πράγμα που δεν επιτρέπει το πρωτόκολλο του Φεστιβάλ.

Ντόρος από τη μια γιατί το φιλμ παρουσιάζει την ερωτική σχέση μεταξύ δυο γυναικών και ντόρος στη χώρα μας από την άλλη, γιατί η πρωταγωνίστρια Αντέλ Εξαρχόπουλος, έχει ελληνικές καταβολές.

Έτσι οι αρμόδιοι του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, διάλεξαν στην τελετή λήξης του να προβάλλουν «Τη ζωή της Αντέλ» στο Παλλάς, με επίσημη προσκεκλημένη την ίδια, που συνόδευε η μητέρα της.

Η Αντέλ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα κι έμεινε κατενθουσιασμένη. Πήγε στην Ακρόπολη, στο Μουσείο ντυμένη απλά με μαύρο σορτ, σανδάλια και καπελάκι με την ελληνική σημαία και τη λέξη «Greece», έδωσε συνέντευξη τύπου στο Γαλλικό Ινστιτούτο και δοκίμασε ελληνικές λιχουδιές (ξετρελάθηκε με την ταραμοσαλάτα και τη φέτα ), που ετοίμασε ο Χρύσανθος Πανάς στο prive Salon de Bricolage που άνοιξε ειδικά για να την τιμήσει.

Στη συνέντευξη τύπου οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή, όπως καταλαβαίνετε. Κι εκείνη παρ όλο το νεαρό της ηλικίας της απάντησε δίχως να βιάζετε, με σκέψη και ωριμότητα, όπως ακριβώς απέδωσε και το ρόλο της.

Μεταξύ άλλων είπε: «Η ταινία αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης κι αυτό θέλαμε να τονίσουμε. Αν δεν επρόκειτο για έναν ομοφυλοφιλικό έρωτα το φιλμ θα ήταν εξ ίσου δυνατό , αλλά δεν θα είχε τον ίδιο αντίκτυπο. Βρισκόμαστε στο 2013 κι ακόμη υπάρχουν ταμπού που πρέπει να καταρρίψουμε. 

Το σινεμά δίνει ελευθερία σε μια περίοδο κρίσης και αδικίας . Αν πρέπει να επηρεάσει κάποιες νοοτροπίες, ε, τότε ας τις επηρεάσει. Κι οι επικριτές; νομίζω ότι είναι παράλογο να νιώθει κανείς ότι προσβάλλεται από μία ταινία , τη στιγμή που κάποιοι σκοτώνουν ανθρώπους χωρίς λόγο».

Στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο ουρές δημιουργήθηκαν στην προβολή του έργου. Η Αντέλ και η συμπρωταγωνίστριά της Λεά Σεντού στις συνεντεύξεις τους περιέγραψαν με μελανά χρώματα την εμπειρία τους από τα εξουθενωτικά γυρίσματα με τον τελειομανή, στοχαστικό σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ναι μεν τον θεωρούν ιδιοφυία, αλλά δεν θα ξανασυνεργαζόντουσαν μαζί του.

Βέβαια στην συνέντευξή της στην Αθήνα η Αντέλ τα άλλαξε κάπως λέγοντας πως «Ο Κεσίς δουλεύει με το ένστικτο μέχρι τα άκρα, μέχρι τελικής πτώσεως των ηθοποιών. Ξέρει πολύ καλά που θέλει να φτάσει, αλλά θέλει να τον οδηγήσουν εκεί. 

Δεν πρόκειται να σου εξηγήσει τον στόχο της σκηνής, είμαστε ελεύθεροι να αυτοσχεδιάζουμε. Ήθελε όλα να γίνονται αυθόρμητα , τίποτα επιτηδευμένο. Δουλεύαμε επί πέντε μήνες επτά ημέρες την εβδομάδα. Όταν μου έδωσε το σενάριο, μου είπε: «Διάβασέ το, και μετά ξέχασέ το»!

Για τις πολυσυζητημένες ερωτικές σκηνές, η ηθοποιός σχολίασε ότι δεν ήταν αυτές οι πιο δύσκολες «αν φαίνονται τόσο αληθινές, σημαίνει ότι κάναμε καλά τη δουλειά μας». Όσο για το πώς αντέδρασαν οι γονείς της βλέποντάς τες ; «Είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι. Τους είπα ότι πρόκειται για σινεμά, μπορεί να αισθάνθηκαν λίγο άβολα στην αρχή, αλλά τελείωσε εκεί».

Ερωτηθείσα για το πώς αισθάνθηκε που δόθηκε τελικά το όνομά της στον τίτλο της ταινίας, απάντησε : «Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, ο Κεσίς μου είπε ότι το Αντέλ στα αραβικά σημαίνει δικαιοσύνη και πως ταιριάζει πολύ με το πρόσωπό μου.

Όταν πηγαίναμε στις Κάννες ανακάλυψα ότι είχε αλλάξει τον τίτλο της ταινίας. Ένιωσα περήφανη, και συγκλονισμένη!». Θα συμμετείχε σε μια ελληνική ταινία; Ναι, αν τη συνάρπαζε το σενάριο.

Η Αντέλ Εξαρχόπουλος γεννήθηκε στο ζώδιο του Τοξότη 22 Νοεμβρίου του 1993, στο Παρίσι . Ο παππούς της ήταν Έλληνας μποξέρ, που μετανάσευσε με τη γυναίκα του εκεί και όπου γεννήθηκε ο πατέρας της. Η Γαλλίδα μητέρα της είναι νοσοκόμα. Οι γονείς της διακρίνοντας το ταλέντο της την άρχισαν μαθήματα από τα 9 της , περισσότερο όμως για να καταπολεμηθεί η εσωστρέφειά της. Έχει δυο μικρότερους αδελφούς και η μόνη λέξη που γνωρίζει στα ελληνικά είναι «τυρί φέτα».

Είναι ερωτευμένη με τον συμπρωταγωνιστή της και μετά το τέλος της ταινίας πήγαν ταξίδι οι δυο τους στην Ταϋλάνδη. Λένε πως η Αντέλ έχει τόσο σεξ απήλ και ταλέντο που ακόμα και το μακρύ επίθετό της οι ξένοι δεν δυσκολεύονται να το προφέρουν.

Γεγονός πάντως είναι ότι το κοριτσάκι απασχολεί τα μήντια, το όνομά της έγινε αστραπιαία γνωστό μετά τους φοίνικες τους χρυσούς και οσονούπω θα ανοίξει τα φτερά της κατά Αμερική μεριά !

Γιατί καλοί οι χρυσοί φοίνικες γι αρχή, αλλά καλύτερο κι ένα χρυσό…πορτοφόλι. Κι αυτό μόνον στο Χόλλυγουντ στο γεμίζουν. Η Αντέλ, σαν έξυπνο κορίτσι λοιπόν – και καλά κάνει δηλαδή – συνεργάζεται πλέον με τη μάνατζερ της Κέιτ Γουίνσλετ και της Κέιτ Μπλάνσετ. Αν διαγράψει δε και τη δική τους λαμπρή καριέρα , τότε ποιος την πιάνει!

Υπάρχει πιθανότητα λένε μάλιστα να προταθεί και για το Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου στα Bafta και στα Όσκαρ. Έμπαινε Αντέλ, κρατάς τον κόσμο στην αγκαλιά σου.

Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου 2013 από την Strada films.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here