Αντιδήμαρχος Μ. Καυγαλάκης: «Αντικαθιστούμε στη Νέα Ερυθραία την προσβασιμότητα των πολιτών».

0
833

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες  αποκαταστάσεων, επιδιορθώσεις οδών, συντηρήσεις – δημιουργία νέων πεζοδρομίων – χώρων πρασίνου στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης μιλώντας για το θέμα τόνισε:

«Αντικαθιστούμε στην Ενότητα μας τη προσβασιμότητα των πολιτών».

Στη συνέχεια είπε:

«Φροντίζουμε την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των πολιτών μας βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους. Τα έργα αυτά αφορούν τμηματική ή ολική ανακατασκευή πεζοδρομίων, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις επικίνδυνων τμημάτων, δημιουργία χώρων πρασίνου καθώς και τοποθετήσεις ραμπών ΑΜΕΑ.

Οι εργασίες αυτές, πραγματοποιούνται τόσο από το Τεχνικό συνεργείο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας όσο και με ανάλογες εργολαβίες.

Συγκεκριμένα: με το δικό μας συνεργείο συνεχίζουμε και επιδιορθώνουμε την οδό Εθν. Αντιστάσεως, μία από την πλέον κεντρικότατη και πολυσύχναστη αρτηρία της πόλης όπου σε πολλά τμήματα της δεν υπήρχαν πεζοδρόμια (ακόμα και από την ένταξη στο σχέδιο της περιοχής Μορτερό).

Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο του 2018 τα τμήματα από την Αν. Πίττα έως και την Μολδοβανίων μαζί με τον πλήρως εγκαταλελειμμένο, εδώ και πολλά χρόνια, χώρο πρασίνου μεταξύ του ρέματος Κοντοχρήστου και της οδού Μολδοβανίων.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε στα τμήματα της Εθν. Αντιστάσεως από Λουντέμη έως και Μανδηλαρά (εκατέρωθεν), από την 1η Μάη έως Κερκύρας, από Εθν. Μακαρίου έως Αγ. Σαράντα.

Επίσης, πεζοδρόμια της οδού Ηλ. Βενέζη καθώς και Αγ. Αναργύρων που αφορούν μεγάλα τμήματα που συνδέουν τους Ιερούς Ναούς Αγ. Ματρώνας και Αγ. Αναργύρων με το κέντρο της πόλης. Με εργολαβίες επίσης θα αποκατασταθούν πολλά και μεγάλα τμήματα πεζοδρομίων των οδών Περγάμου, Πλαστήρα, Δαβάκη, Αίαντος, Ευαγγελιστρίας, όπου είναι ενταγμένα στο πλαίσιο των γενικότερων παρεμβάσεων του Δήμου Κηφισιάς και περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017 και 2018».

Στη συνέχεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πρόσθεσε:

«Δυστυχώς οι συνεχείς ενστάσεις κάποιων συγκεκριμένων εργολάβων όπου καθυστερούν την κατακύρωση του διαγωνισμού και την ανάδειξη του αναδόχου αλλά και η απίστευτη γραφειοκρατία ολοκλήρωσης ενός μεγάλου διαγωνισμού με ή χωρίς ενστάσεις, είναι οι μοναδικοί και κύριοι λόγοι όπου όλα αυτά τα έργα θα ξεκινήσουν με σημαντική καθυστέρηση και μέσα στο 2019.

Επιδιορθώνουμε επίσης με το Τεχνικό μας συνεργείο το χρόνιο πρόβλημα οδοστρώματος της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο τμήμα της, από Ανδρούτσου έως Καππαδοκίας. Ζητάμε ως Διοίκηση για άλλη μία φορά την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής για λίγες μέρες ακόμη λόγω εργασιών.

Αντιλαμβάνομαι την μεγάλη αγανάκτησή σας όλα αυτά τα χρόνια για το συγκεκριμένο σημείο, όπου μετά από βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις παραμορφώνεται το οδόστρωμα και γίνεται σαν «βομβαρδισμένο τοπίο». Το πρόβλημα αυτό όμως θα λυθεί οριστικά με την κατασκευή σχαρών όμβριων υδάτων με τελικό αποδέκτη τον κεντρικό αγωγό της οδού Ανδρούτσου.

Στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχουν σχάρες όμβριων με αποτέλεσμα να οξύνεται συνεχώς το πρόβλημα στο οδόστρωμα. Ήδη ολοκληρώσαμε τις μελέτες για όλους τους κάθετους και παράλληλους δρόμους στην Ανδρούτσου, όπου κατατέθηκαν στις αρχές του 2018 στην περιφέρεια προς ένταξη χρηματοδότησης για την κατασκευή τους.

Ομοίως το 2017, καταφέραμε και απορροφήσαμε από την Περιφέρεια ποσό 400.000,00€  (αντιπλημμυρικό έργο) για κατασκευή αγωγών όμβριων και φρεατίων υδροσυλλογής τμημάτων των οδών Εθν. Αντιστάσεως, Χειμάρρας και Κύθνου.

Έχει υπογραφεί και η προγραμματική σύμβαση και μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει η κατασκευή τους. Έργα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι προεκλογικά και το τονίζω αυτό, αφού αρκετά αφορούν και προτάσεις των συνοικιακών συμβουλίων, όπου υλοποιούνται κάθε χρόνο μέσω συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι ο ευπρεπισμός και η αναβάθμιση των υπόψη οδών και κοινοχρήστων χώρων με ταυτόχρονη διατήρηση του χαρακτηριστικού ύφους της κάθε περιοχής και βέβαια την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here