Αντιπερισπασμός συναίνεσης λόγω…αδιεξόδων η επιλογή Σακελλαροπούλου!…του Γ. Λακόπουλου.

0
400

Εξαφάνιση του Σαμαρά – Κήρυξη πολέμου στον Καραμανλή – Διασυρμός Βενιζέλου, Διαμαντοπούλου, Δαμανάκη.

Η εσπευσμένη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου  υπήρξε μια αναγκαστική κίνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να  εξορκίσει τα σημάδια πανικού που εμφανίσθηκαν λόγω των αδιεξόδων της πολιτικής του σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα.

Στην πράξη είναι μια ίντριγκα του συστήματος Μητσοτάκη , ένας τακτικισμός ανάγκης, ή <καιροσκοπισμός> όπως είπε ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος.

Πάντως δεν συνιστά καμία υπέρβαση, όπως προσπάθησε να το παρουσιάσει με το κακογραμμένο διάγγελμά του. Ούτε σχέση με την ουσία του θεσμού και τη λειτουργία του Πολιτεύματος.

Αντίθετα συνιστά αλλοίωση του αφού όπως είπε ο δημοσιογράφος Μαν. Κοτάκης, ο Πρωθυπουργός <αναλαμβάνει> κατ ουσίας και…τις προεδρικές αρμοδιότητες ως προς την διεθνή εκπροσώπηση του κράτους και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Πρωθυπουργός άσκησε το δικαίωμα της επιλογής ως φορέας της λαϊκής εντολής πιεζόμενος απο τα προβλήματά του και την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, κατέληξε σε μια υποψηφιότητα που, όπως έλεγαν δικοί του άνθρωποι, δε υπήρχε στη «σορτ λιστ», αλλά είχε την υποστήριξη συγκεκριμένου μιντιακού συγκροτήματος.

Εκτός αν όλα έγιναν για να αδειάσει η προεδρική καρέκλα στο ΣτΕ. Έργο Γεραπετρίτη κι αυτό!…

Η προσγείωση στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου χρησιμοποιείται ήδη από τους επιτελείς του για τρεις στόχους:

Πρώτος είναι ο αντιπερισπασμός από τις κυβερνητικές αποτυχίες. Στα ελληνοτουρκικά  οι χειρισμοί οδηγούν σε τραγωδία καθώς μετά την αποτυχία του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο με τον Ερντογάν και το στραπάτσο στην Ουάσιγκτον με τον Τραμπ ήλθε το χαστούκι από τη Μέρκελ-που τον πέταξε έξω από τις διαβουλεύσεις για μια τρίτη χώρα στον εμφύλιο της οποίας ο ίδιος έσπευσε απερίσκεπτα να αναμειχθεί- νομιμοποιώντας και την τουρκική ανάμειξη. Η Τουρκία όμως κλήθηκε.

Ήδη εν τω μεταξύ οι διαχρονικοί χειρισμοί στις Πρέσπες και το Μεταναστευτικό και η πρόβλεψη για κακές οικονομικές επιδόσεις που άρχισαν ήδη, είναι προβλήματα που τον υπερβαίνουν και υπονομεύουν τον σχεδιασμό του για πρόωρες εκλογές εντός του 2020.

Γι’ αυτό έσπευσε να κλείσει το προεδρικό στο χαμηλότερο δυνατό σημείο και χωρίς γωνίες.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here