Αν πιστέψουμε τον Ερντογάν…η κατοχική δύναμη αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
407

Δεν έπρεπε να προκαλέσει εντύπωση η αντίδραση της Τουρκίας στην υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Πρώτα με την ακύρωση των συναντήσεων με την Ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη και στη συνέχεια με τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι «η Άγκυρα ξεκινά εκ νέου τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε να εμψυχώσει τον τουρκικό λαό από την Αγία Σοφία, όπου πήγε να προσευχηθεί, μία ημέρα μετά την υπογραφή της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας.

Η αρχική ανακοίνωση της Άγκυρας, περιείχε βίαιο λόγο, και οι κινήσεις της κατοχικής δύναμης είναι αναμενόμενες από εδώ και πέρα.

Εν μέσω του Αυγούστου, και ενώ περιμέναμε λόγω του διαλόγου, που επέβαλε η Άγγελα Μέρκελ, ένα ήσυχο υπόλοιπο καλοκαιριού, υποθέτουμε ότι η Τουρκία θα «κατεβάσει» ξανά τον στόλο της στην περιοχή του Καστελορίζου. Άλλωστε μίλησε ο ίδιος ο Ερντογάν, και δεν έχουμε λόγο να κάνουμε υποθέσεις.

Πιστεύω ότι θα οδηγήσει τα πράγματα σε άσχημη κατάληξη, διότι αυτός είναι ο Ερντογάν. Βέβαια του λένε οι πάντες όχι, επέστρεψε στο διάλογο. Η Αμερική τον παροτρύνει να παρακαθίσει στις διαπραγματεύσεις ως τη μόνη λύση για την επίλυση των όποιων διαφορών θεωρεί ότι έχει με την Ελλάδα.

Η πρόβλεψη είναι ότι και αυτή τη φορά δεν θα ακούσει κανένα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here