Αξίζει τόση απερισκεψία;

0
257

Αλήθεια. Γιατί τόση απερισκεψία από επώνυμους δημότες -και όχι μόνο-της πόλης μας που μας εξέπληξαν με την πρόσφατη και κατά την άποψη μου επιπόλαιη απόφαση τους να καταθέσουν στο Πρωτοδικείο ένσταση περί επανάληψης των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών λόγω του όπως αναφέρουν υπάρχει θέμα παρατυπιών;

Από ότι προσπαθώ να καταλάβω, φαίνεται πως οι λόγοι που προβάλλονται έχουν σχέση με την κατά την άποψή τους εσφαλμένη η ελλιπή ίσως και παραπλανητική παρουσίαση των ονομάτων των υποψηφίων του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού μηδέ εξαιρουμένου και του ονόματος του ιδίου του κ. Γ. Θωμάκου ο οποίος π.χ.- λεει – ότι ενώ εκλέχτηκε ως νέος Δήμαρχος μας ως Γιώργος Θωμάκος, σύμφωνα με την ταυτότητα του δεν είναι ο Γιώργος Θωμάκος αλλά ο….Γεώργιος Θωμάκος!!

Άρα λοιπόν στο Δήμο Κηφισιάς πετύχαμε το «απόλυτο μεταφυσικό» και θα έχουμε Δήμαρχο …φάντασμα!!

Οι Νομικοί λένε για την παραπάνω ένσταση, ότι «πρόκειται για καταχρηστική άσκηση Δικαιώματος και ότι αυτός που την κάνει, προβαίνει σε υπερβολική συμπεριφορά» κ.λπ.

Όμως εγώ δεν θα μπω στα Νομικά γιατί Νομικός δεν είμαι. Όμως είμαι και εγώ σκεπτόμενος άνθρωπος και επίσης μου αρέσει να ερευνώ.

Διαβάζοντας λοιπόν σχετικές δημοσιεύσεις, πληροφορούμαι ότι η ένσταση αυτή την οποία κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη και μάλιστα αφέθηκε να υπονοηθεί ότι ενδεχομένως κάποιος Νομικός Σύμβουλος έδωσε μια επιπόλαια λανθασμένη γνώμη για το τι να πράξουν οι ενδιαφερόμενοι επί του προκειμένου.

Εκείνο όμως που φαίνεται να είναι γεγονός, είναι ότι τελικά η υπόθεση θα προσδώσει στους ενιστάμενους αρνητικά πρόσημα και ανάλογες εντυπώσεις σε ότι αφορά την ενέργεια τους αυτή, που μόνο απελπισία κατά την άποψη μου εκφράζει και επιτρέψτε μου να προσθέσω, εκφράζει και έναν παραλογισμό που συνήθως τον συναντούμε σε ανθρώπους που ζουν σε έναν απομονωμένο κόσμο και που θυμίζουν έργο του Ιονέσκο.

Όμως οι τρεις ενδιαφερόμενοι της ένστασης, δεν ζουν σε απομονωμένους κόσμους. Κάθε άλλο βέβαια. Ζουν σε έναν ρεαλιστικό κόσμο και φυσικά μοιράζονται με αυτόν, όπως και εμείς, τα ίδια συναισθήματα και εμπειρίες και τελικά όλο το φάσμα της ζωής που μαζί πορευόμαστε.

Με αυτές τις σκέψεις, θα τους συμβούλευα – εάν μου το επιτρέπουν – για όσο ακόμη υπάρχει χρόνος – να αποσύρουν τις ενστάσεις τους πριν έρθει ο καιρός για δάκρυα η και χλευασμούς που δεν τους ταιριάζουν, ιδιαίτερα όταν ευθύνονται ίσως…..άλλοι για το χορό που τώρα σέρνουν οι περί ων πρόκειται μπροστάρηδες.

Τα γράφω αυτά επειδή και εγώ αφελώς πίστεψα ότι θα μπορούσε με την νέα Διοίκηση που ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου, η Συμπολίτευση και η Αντιπολίτευση να συμπράξουν με αισθήματα αγαστής συνεργασίας για το καλό του Δήμου μας.

Όμως με την επιλογή αυτού του νέου στυλ που μας προκύπτει τώρα και μάλιστα τόσο…..όψιμα, από τους ενδιαφερομένους που δείχνουν κατά την άποψη μου να κατεβαίνουν στο στίβο της Δημοτικής Δεοντολογίας όχι και με τόσο διάθεση για συνεργασία με τη νέα Διοίκηση, φοβούμαι ότι ξεκινάμε στραβά.

Πολύ στραβά μάλιστα, και αισθάνομαι ότι οι επιθυμητές καλές και κυρίως εποικοδομητικές σχέσεις για την βελτίωση πολλών στοιχείων του Δήμου μας, φαίνεται να κινδυνεύουν να χαθούν πριν ξεκινήσουν.

Εύχομαι πραγματικά να κάνω λάθος. Θα κλείσω υπογράφοντας και πάλι ως «Γιάννης Μελάς», προσέχοντας όμως πολύ να μη γίνει λάθος και υπογράψω ως… «Ιωάννης Μελάς».

Εάν γίνει τέτοιο λάθος, τότε, όσοι έχουν την καλοσύνη να διαβάσουν το γραπτό μου αυτό, θα αρχίσουν να ρωτάνε: «Ποίος είναι καλέ πάλι αυτός ο …Ιωάννης Μελάς;»

Εγώ πάντως σας διαβεβαιώνω και πιστέψτε με, Ιωάννης Μελάς και Γιάννης Μελάς, είμαι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο. Στο λόγο της τιμής μου!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here