Αξιοποίηση Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων στον νέο Δήμο Κηφισιάς!…..του Μάρκου Μάστρακα, Υποναύαρχου ΠΝ (ε.α.).

0
202

Στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου ως και μετά το πέρας των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ αρκετά διαμερίσματα του νέου Δήμου μας (που περιλαμβάνει τη Κηφισιά, τη Ν. Ερυθραία και την Εκάλη) και ορισμένα από τα υπάρχοντα σε αυτά Δημόσια και Δημοτικά Κτίρια / Χώρους.

Προς τον σκοπό αξιοποιήσεως αυτής της περιουσίας (που ορισμένη προέρχεται από δωρεές ιδιωτών) θα ήθελα να προτείνω όπως λάβουν χώρα αρμοδίως τα ακόλουθα, με στόχο την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευσή τους κατά τον πλέον πρόσφορο και επικερδή τρόπο.

Λεπτομερής καταγραφή όλων των προαναφερθέντων μετά σχετικών παρατηρήσεων της καταστάσεώς τους και των αναγκαίων επισκευών / βελτιώσεων, μετά του εκτιμώμενου κόστους και του τρόπου / φορέα καλύψεώς του.

Στη συνέχεια περατώσεως διάθεσή τους προς κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών του Δήμου, αντί της ενοικιάσεως ιδιωτικών κτιρίων / χώρων, για προφανή εξοικονόμηση πόρων.

Ειδικά στα εκπαιδευτικά συγκροτήματα οι υπάρχουσες αίθουσες καλλιτεχνικών κλπ εκδηλώσεων (με ελάχιστη χρήση έως τώρα!..) να διαθέτουν ανεξάρτητη πρόσβαση και σύστημα κλιματισμού ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους, εκτός των ωρών εκπαιδεύσεως, άνευ της επιβαρύνσεως από τη λειτουργία του κεντρικού συστήματος για όλη τη κτιριακή εγκατάσταση.

Ειδικά η χρήση των παραπάνω αιθουσών να είναι επιτρεπτή στους Πολιτιστικούς κλπ  Συλλόγους του Δήμου μας ως και των περιοίκων σ’ αυτά, μετά από σχετική έγκριση των αρμοδίων Διευθυντών τους κλπ, με την ελάχιστη δυνατή χρέωση των δαπανών για το προσωπικό και τα έξοδα λειτουργίας της αιθούσης, ως συμβαίνει για τους ελάχιστους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου (Δροσίνη, Γκατσόπουλου, Αίθριο)!…

Παραμένοντας στη διάθεση παντός αρμοδίου για παροχή τυχόν επιπλέον στοιχείων / διευκρινήσεων και ανάλογη συνδρομή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here