Απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Κηφισιάς στην Kifisia Press.

0
307

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κηφισιάς ελήφθη σήμερα η ακόλουθη απάντηση για το άρθρο της Kifisia Press με τίτλο «Σε προσωρινή αργία τίθενται 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς!!….Έκτακτη συνέχεια»…… 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κηφισιά 04/02/2014

Αγαπητέ κύριε Αγγελίδη

αν διαβάσετε πιο προσεκτικά τις εισηγήσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου αλλά και την κείμενη νομοθεσία, θα διαπιστώσετε ότι όλα όσα γράφετε είναι…..ανυπόστατα! Ειδικότερα σας επισημαίνω, για να γνωρίζετε με ακρίβεια τις διαδικασίες στις οποίες αναφέρεστε, σύμφωνα με το άρθρο 234 παράγραφος 6 του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης), όπως ισχύει σήμερα, για χρονικό διάστημα 30 ημερών από την κοινοποίηση της πειθαρχικής ποινής που επιβάλλει ο Γενικός Γραμματέας. Αποκεντρωμένης Διοίκησης στους δημοτικούς συμβούλους, η ως άνω ποινή δεν εκτελείται.

Περαιτέρω εάν προσφύγει οποιοσδήποτε από τους Δημοτικούς Συμβούλους στο ΣτΕ όπου η υπόθεση κρίνεται και επί της ουσίας, δεν εκτελείται η ποινή μέχρι έκδοσης της απόφασης περί αναστολής εκτέλεσης που θα εκδώσει το ΣτΕ.

Για το κόστος της προσφυγής, επειδή συνεχώς κάποιοι εσκεμμένα και κακόβουλα θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, σας ενημερώνω ότι οι δημότες, όπως αναληθώς αναφέρετε, δεν θα επιβαρυνθούν ούτε με ένα ευρώ, καθώς οι ΟΤΑ, έχουν πλήρη ατέλεια στις δικαστικές τους διεκδικήσεις. 

Η copy – paste αναφορά σας στα σχετικά άρθρα του ποινικού κώδικα, δεν έχουν εφαρμογή αφού το δικαστήριο που θα κρίνει πρωτοβάθμια την ευθύνη ή όχι των δημοτικών συμβούλων, πρόκειται να γίνει το Μάρτιο του 2014, συνεπώς οι αναφορές «ενόψει τελεσίδικής καταδίκης των εν λόγω δημοτικών συμβούλων…» καθώς και «βρέθηκαν ένοχοι πράξεων που στοιχειοθετούν την έννοια του εγκλήματος της παραβάσεως καθήκοντος» στερούνται κάθε βασιμότητας, εκτός αν εσείς από τώρα γνωρίζετε την απόφαση του δικαστηρίου που πρόκειται να γίνει.

Επίσης η απόφαση για τους 22 δημοτικούς συμβούλους δεν είναι τελεσίδικη όπως γράφετε αλλά πρωτοβάθμια χωρίς να έχει ακόμη κριθεί το ζήτημα σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του αρμόδιου ΣτΕ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ της εφημερίδας Kifisia Press:

Μετά από δημοσιογραφική μας έρευνα προκύπτει ότι οι εν λόγω 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν κριθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αποτελείτο από τον Πρόεδρο Εφετών κ. Τσιούβρα και δύο Εφέτες τους κ.κ. Παπανδρέου και Αθανασίου και έχουν βρεθεί να τους αποδίδεται η κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση». 

Η κρίση των Εφετών δεν υπόκειται σ' ένδικο μέσο της έφεσης. 

Ενόψει τούτου του γεγονότος, αλλά και του μείζονος ενδιαφέροντος της υπόθεσης για το Δήμο Κηφισιάς, σας καλούμε σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας των εμπλεκομένων, να δηλώσετε εσείς συγκεκριμένα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δικαστική τους εμπλοκή και για ποια αδικήματα κατηγορούνται.

ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ επίσης πως εξέφρασαν οι 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι την «ευθιξία» τους αναφορικά με την εμπλοκή τους σε υπόθεση που οδήγησε ήδη σε επιβολή πειθαρχικής ποινής 15ήμερης αργίας εναντίον τους για την οποία δηλώνουν οι 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ. 

ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΩΤΟΥΜΕ, για το κόστος της δικαστικής προσφυγής στο ΣτΕ, υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη νόμου που αναφέρεται ότι οι αιρετοί που τους αποδίδεται, στον κάθε ένα ξεχωριστά, η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους….ΔΕΝ θα επιβαρυνθούν ούτε με ένα ευρώ, καθώς έχουν πλήρη ατέλεια στις δικαστικές τους διεκδικήσεις;;

Εν πάση περιπτώσει δώστε στη δημοσιότητα εσείς τα στοιχεία της εν λόγω υπόθεσης σεβόμενοι τους δημότες της Κηφισιάς που ψηφίζουν αιρετούς για χρηστή διαχείριση κι όχι αιρετούς για παράβαση καθήκοντος ή άλλη αξιόποινη πράξη κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here