ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ανευθυνότητα στελέχους της ΕΚΤ: «Την Παρασκευή οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές…..τη Δευτέρα δε ξέρω»!

0
222

Σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Πέμπτης 18/06/2015 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέψευσε το Reuters, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του υπάρχει ενδεχόμενο «capital control» τη Δευτέρα 22/06/2015.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση 3 δισ. ευρώ μέσω του ELA για να αποσοβήσει τυχόν προβλήματα, λόγων των υψηλών εκροών καταθέσεων. Η απόφαση πάρθηκε την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης της ΕΚΤ.

Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ο Μπενουά Κερέ μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν την Παρασκευή!

«Την Παρασκευή ναι. Τη Δευτέρα δεν ξέρω» φέρεται να απάντησε ο Κερέ, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο!

Νωρίτερα, τραπεζικές πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters ότι οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες εκτοξεύτηκαν στα περίπου 2 δις ευρώ το τριήμερο από Δευτέρα έως Τετάρτη.

Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα έκαναν λόγο για «σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων – bank run – με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης».

«Αναμενόμενες, προβλέψιμες και αχρείαστες επί της ουσίας» χαρακτήρισε επίσης ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος…..τις ανυπόστατες προειδοποιήσεις / κινδυνολογίες!

Υ.Γ. Επειδή είμαστε στην κορύφωση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, γίνεται εις βάρος της Ελληνικής Κυβέρνησης ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι: Στημένα δημοσιεύματα των ξένων και των ελληνικών ΜΜΕ, χοντροκομμένες παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ελλάδας, προσπάθεια να γίνει η τρίχα τριχιά κτλ…..για αυτό μην συμπαρασύρεστε από τα «στημένα παπαγαλάκια»!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here