ΑΠΑΤΗ που συνέβη στη Γαλλία: Livraison de colis frauduleux!…του Αναγνώστη Ε.Κ.

0
424

Η καινούργια αυτή απάτη συνέβη στη Γαλλία…

Ενημερώνω όλους, επειδή οι μέθοδοι εξαπάτησης δεν γνωρίζουν σύνορα και εξαπλώνονται παντού σαν μια μεγάλη πυρκαγιά!…Και έχουν ήδη συμβεί πολλές φορές…

Παραθέτω κατωτέρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση του συμβάντος.

«Μια κυρία λαμβάνει ένα τηλεφώνημα, ότι θα της φέρουν ένα δώρο σε μια ώρα περίπου. Πράγματι μετά από μια ώρα δέχεται στο σπίτι της ένα ωραίο περιποιημένο δώρο-πακέτο με ποτά κλπ. αλλά χωρίς κάρτα του Αποστολέα.

Φαίνεται, ότι θα πρόκειται για κάποια έκπληξη…Επειδή όμως περιέχει αλκοολούχα ποτά, ο μεταφορέας ζητάει την ταυτότητα, για να βεβαιώσει, ότι δεν τα παρέλαβε κάποιος ανήλικος.

Η κυρία πρόθυμη φέρνει την ταυτότητά της και θέλει να πληρώσει τα μικροέξοδα της αποστολής του δώρου. Αλλά ο μεταφορέας δηλώνει, ότι δεν του επιτρέπεται, να παίρνει μετρητά (για λόγους ασφαλείας) και παρακαλεί, να χρεώσει τα έξοδα σε κάποια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Η κυρία προθυμοποιείται, να φέρει μια κάρτα της. Ο μεταφορέας χρεώνει στο φορητό μηχανηματάκι του για κάρτες το μικρό ποσό μαζί με το απαραίτητο PIN, ευχαριστεί και φεύγει».

Την επόμενη μέρα η κυρία διαπιστώνει με μεγάλη φρίκη, ότι έλειπαν αρκετές χιλιάδες Ευρώ από τον Λογαριασμό της!…

Τι είχε συμβεί;;

Απλούστατα, όλη αυτή η ιστορία ήταν μια καλοστημένη έξυπνη απάτη!…

Ο «Μεταφορέας» ήταν ένας απατεώνας! Με το αυτό ειδικό μηχάνημα για κάρτες υπέκλεψε όλους τους χρήσιμους αριθμούς και κωδικούς. Και με το τέχνασμα αυτό και αφαίρεσε όσα ποσά επιθυμούσε από τον ξένο Λογαριασμό!…

Και παρόλο που κάποιος καλός μου φίλος με κατηγορεί, ότι συχνά «φέρομαι σαν… γονέας ή κηδεμόνας ανηλίκου», εγώ θα σας δώσω μερικές συμβουλές σχετικές με τις απάτες  και εσείς, αν θέλετε, τις εφαρμόζετε…

-Μη δέχεστε ποτέ από αγνώστους αντικείμενα, που δεν παραγγείλατε εσείς οι ίδιοι, είτε δώρα ανώνυμα, ιδίως αν απαιτείται και κάποια πληρωμή χρημάτων. Η κάρτα στην περίπτωση αυτή είναι ιδιαιτέρως ΥΠΟΠΤΗ!

-Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όταν δίνετε στοιχεία σας!...Να το αποφεύγετε, όπως ο Διάβολος το λιβάνι (όπου-όσο και όταν αυτό είναι δυνατόν!….)

-Αν σας συμβεί κάτι παρόμοιο, ακυρώστε αμέσως την κάρτα σας και σφραγίστε τον Τραπεζικό σας Λογαριασμό.

Ενημερώστε τους συγγενείς και φίλους σας γι’ αυτή τη νέα απάτη!…

Ιδίως τους πιο άπειρους και πιο απονήρευτους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here