ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Την ώρα που ο Μητσοτάκης χαρακτήριζε στην Βουλή την Ελλάδα «αποτυχημένο κράτος»…..η Moody’s μας αναβάθμιζε δύο βαθμίδες!

0
179

Η Moody’s προχώρησε σήμερα σε αναβάθμιση δύο βαθμίδων της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, σε B3 από Caa2.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης βλέπει καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και αναμένει ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Ταυτόχρονα ο οίκος διατηρεί θετικό το «outlook». Στην έκθεσή της η Moodys’s κάνει λόγο για ουσιαστική δημοσιονομική πρόοδο, και προβλέπει «καθαρή έξοδο» της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης. 

Ειδικότερα δικαιολογώντας την απόφασή της για την επιλογή αυτή η Μoody’s αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντική πρόοδο με το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης και εκτιμά ότι η καλή εικόνα θα διατηρηθεί τα επόμενα χρόνια. Θεωρεί ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές από όπου θα μπορεί να χρηματοδοτείται μόνη της. 

Η Ελλάδα θα στηριχθεί βραχυπρόθεσμα από το ουσιαστικό μαξιλάρι ρευστότητας και μεσοπρόθεσμα από την ισχυρή δέσμευση των πιστωτών της ευρωζώνης για πρόσθετη ελάφρυνση χρέους.

Υ.Γ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή παραδέχτηκε ότι υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία εις βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Δεν μπορεί, είπε, την ώρα που βγαίνεις εσύ στη Βουλή και ισχυρίζεσαι ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί, την ίδια στιγμή η Moody’s να αναβαθμίζει την Ελλάδα κατά δύο βαθμίδες.

Σίγουρα, ο καπιταλισμός έχει στήσει συνωμοσία σε βάρος σου…

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here