Αποκάλυψη-Βόμβα της Καθημερινής, καταρρίπτει τον Κυβερνητικό μύθο του λιγνίτη.

0
417

Διπλασιασμό της παραγωγής λιγνίτη αποφάσισε η Δ.Ε.Η. σύμφωνα με την αποκάλυψη-φωτιά της εφημερίδας Καθημερινή. Η αποκάλυψη μάλιστα είναι το πρωτοσέλιδο του οικονομικού ένθετο της εφημερίδας, το οποίο θεωρείται από τα πλέον έγκριτα στον Ελληνικό τύπο.

Μέχρι στιγμής η είδηση αυτή δεν έχει διαψευστεί από την Κυβέρνηση. Και πως θα μπορούσε άλλωστε….

Το ρεπορτάζ είναι ξεκάθαρο και θέλει την απόφαση αυτή να γίνεται στα πλαίσια του έκτακτου σχεδίου διασφάλισης της ομαλής τροφοδοσίας της χώρας σε ηλεκτρισμό, σε περίπτωση πλήρους διακοπής των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς οι αρμόδιες διευθύνσεις των ορυχείων Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης έχουν λάβει εντολή και οδηγίες για να αυξήσουν την παραγωγή λιγνίτη!

Με απλά λόγια, η απόφαση έχει ήδη παρθεί, ανεξάρτητα των οποίων αποφάσεων για διεύρυνση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Έχει μάλιστα και συνέχεια. Το έκτακτο σχέδιο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πλήρη αξιοποίηση των λιγνιτικών μονάδων για την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια ενώ προβλέπει επίσης την μετατροπή της λειτουργίας πέντε μονάδων φυσικού αερίου σε πετρέλαιο και στο πλαίσιο αυτό το προηγούμενο δεκαήμερο έγιναν ήδη τα απαιτούμενα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα αυτών των μονάδων!

Όλες αυτές οι ενέργειες, έγιναν εν κρυπτώ. Διότι δεν υπήρξε η παραμικρή δημόσια ανακοίνωση που είχα από την κυβέρνηση ούτε από τους αρμόδιους φορείς.

Αυτή η μυστικότητα τεκμηριώνει ότι όλη η ρητορική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον λιγνίτη, ήταν μία τεράστια απάτη. Μία απάτη από την οποία όμως κάποιοι έχουν θησαυρίσει, ενώ ο Ελληνικός λαός έχει πτωχεύσει.

Είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθούν εξηγήσεις σε ανώτατο επίπεδο….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here