Αποκάλυψη-Κόλαφος από την Καθημερινή για τους λογαριασμούς ρεύματος!

0
534

Ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο με ασύλληπτες συνέπειες για τους Έλληνες καταναλωτές είτε πρόκειται για νοικοκυριά είτε για επιχειρήσεις, αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Καθημερινή στις 22/03/2022.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πάροχοι ρεύματος προβαίνουν πραξικοπηματικά σε αθρόες, μονομερείς αλλαγές τιμολογίων τα οποία μετατρέπουν από σταθερά σε κυμαινόμενα, δηλαδή βάζουν την περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής, χωρίς ωστόσο οι καταναλωτές να το γνωρίζουν.

Αντίθετα, οι Έλληνες το ανακαλύπτουν όταν βλέπουν τον νέο, αυξημένο λογαριασμό τους αφού η ειδοποίηση 60 ημέρες πριν από την τροποποίηση είναι δυσδιάκριτη. Οι πάροχοι  μάλιστα για να κάνουν αυτή την κερδοσκοπική λαθροχειρία, επικαλούνται άρθρο του «κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας», που επιτρέπει την τροποποίηση των όρων της σύμβασης για «σπουδαίο λόγο», όπως εκδίδει ενδεικτικά και όχι περιοριστικά μεταβολή της κείμενης νομοθεσίας και αλλαγή των όρων λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού!

Χαρακτηρίζοντας «σπουδαίο λόγο» την αύξηση της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος, κάποιοι προχωρούν σε τροποποιήσεις με μία «προειδοποίηση» την οποία εάν δεν την αντιληφθεί ο πελάτης, θεωρούν πως συναίνεσε στην αλλαγή του τιμολογίου!

Μιλάμε για ένα σκάνδαλο μεγατόνων το οποίο μάλιστα έγινε λόγω της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας. Με απλά λόγια, κάποιοι κέρδισαν εκατοντάδες εκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων, οδηγώντας στην Εθνική Οικονομία στον όλεθρο και τα νοικοκυριά στην απόγνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here