ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι Λομπίστες των Αιολικών Πάρκων! Τι συνδέει Ανεμογεννήτριες, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και Σταύρο Μπένο;

0
378

Επίσημοι λομπίστες των βιομηχανικών αιολικών πάρκων η οικογένεια Μητσοτάκη…

Το Πράσινο Ταμείο μετατρέπεται σε μηχανισμό στήριξης του αιολικού λόμπι στη χώρα μας, εγκρίνοντας πρόγραμμα ύψους 130.000 ευρώ, ώστε να καμφθεί η εναντίωση των τοπικών κοινωνιών στο ανεξέλεγκτο στήσιμο χιλιάδων ανεμογεννητριών ανά την επικράτεια.

Την υλοποίησή του αναλαμβάνουν το Ινστιτούτο EPLO και το Φόρουμ «Συγκλίσεις», που ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή του νυν πρωθυπουργού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Convergences Greece Forum-«Συγκλίσεις» και του Ινστιτούτου για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) που έκανε και τη σχετική πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ιδρύτρια του φόρουμ «Συγκλίσεις» είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή του πρωθυπουργού Κυριάκου και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Που κολλάει ο άνθρωπος του Κώστα Σημίτη

Ο Σταύρος Μπένος 76 ετών σήμερα, πρώην υπουργός του Κώστας Σημίτη, αν και ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης τον επιστράτευσε, λες και δεν έχει η Νέα Δημοκρατία άξια στελέχη να ηγηθεί μιας Επιτροπής που θα εκπονήσει το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση πάνω στα καμένα της βόρειας Εύβοιας.

Ανάμεσα στις δραστηριότητές της, η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη στις αρχές του 2019, λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Ιουλίου, όταν είχε ξεκαθαρίσει ποιός θα κυβερνήσει την Ελλάδα τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (αρκετοί τοποθετούσαν τη διάρκεια διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε 4+4 χρόνια) συνέστησε μία νέα Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), την WORLD HUMAN FORUM ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, αναζητώντας «Συγκλίσεις» (Convergences) στην Ελλάδα.

Δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με σκοπό να οργανώσει συνέδρια, εκδηλώσεις (Convergences Greece Forum) με στόχο τη συμμετοχή διαφόρων παραγόντων στον ανοιχτό διάλογο για θέματα αειφορίας, κοινωνίας, επιχειρηματικότητας.

Παρόμοια πολιτική συγκλίσεων με στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε σχεδιάσει και ο Άκης Σκέρτσος, προετοιμάζοντας την κυβερνητική θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην πρώτη εκδήλωση που έγινε για αυτό το σκοπό (των Συγκλίσεων) τον Μάρτιο του 2019 ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ήταν ο Σταύρος Μπένος. Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αναφέρεται ως εξής στον προσκεκλημένο της:

«Όταν οργανώσαμε αυτή τη βραδιά, τον πρώτο άνθρωπο που σκέφτηκα να καλέσουμε απόψε εδώ για να μιλήσουμε για Συγκλίσεις είναι κάποιον που όχι μόνο το έχει σκεφτεί, αλλά το έχει υλοποιήσει, το έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά που στη Γαλλία ιδρύθηκε το Forum Συγκλίσεις (Convergences), την ίδια χρονιά ο Σταύρος Μπένος, έφτιαξε στην Ελλάδα το ‘’Διάζωμα’’».

Στη συνέχεια αναφέρει σχετικά με το «Διάζωμα»:

«Το Διάζωμα είναι μια μοναδική εμπειρία που κάνει αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνει δηλαδή φέρνει κοντά τους διαφόρους κόσμους, έτσι ώστε μέσω των συγκλίσεων να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Οι στόχοι του είναι να ξαναζήσουν και να ξαναφτιαχτούν τα αρχαία θέατρα στη χώρα μας είναι πάνω από 100. Όμως σημασία έχει ο τρόπος που ο Σταύρος Μπένος είδε και κατάλαβε τις συγκλίσεις.

Για όσους δεν τον ξέρετε ήταν και δήμαρχος Καλαμάτας και υπουργός και νομίζω ότι έμαθε πως είναι πολύ δυνατός ο τρόπος όταν συνεργαζόμαστε όλοι».

Ο Σταύρος Μπένος συνεπώς φάνταζε ως μια εφεδρεία, που θα μπορούσε να αναλάβει κάποιο ρόλο στην παρούσα Κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here