ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είχαμε καταλήξει σε έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία»-Δεν λέει τι περιελάμβανε.

0
652

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε άρθρο για την τουρκική επιθετικότητα στις εφημερίδες:

-TheTimes,

-FrankfurterAllgemeineZeitung,

-LeMonde.

στο οποίο αποκάλυψε πως η Ελλάδα είχε καταλήξει σε «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία μετά από μεσολάβηση του Βερολίνου, χωρίς να αποκαλύπτει πότε & τι ακριβώς συμφώνησαν!

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος.

Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις».

Ο πρωθυπουργός μπορεί να αναφέρεται είτε στη μυστική συνάντηση στο Βερολίνο στις 12 Ιουλίου όπου συμμετείχε η διπλωματική του σύμβουλος Ελένη Σουρανή,  ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και ο διπλωματικός σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ, είτε στα τηλεφωνήματα Μέρκελ μετά την πρώτη κρίση του Oruc Reis στα τέλη Ιουλίου.

Και στις δύο περιπτώσεις οι Τούρκοι «έβγαλαν στη φόρα» τις επαφές.

Το βασικό ερώτημα είναι τι περιλαμβάνει αυτή η «έγγραφη συμφωνία» η οποία συμφωνήθηκε (άραγε υπογράφηκε κιόλας;) μυστικά από τους Έλληνες πολίτες και το περιεχόμενο της οποίας δεν αποκαλύπτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορά άραγε μόνο τη διαδικασία ή και το περιεχόμενο των συνομιλιών με την Τουρκία;

Επιπλέον πως γίνεται «ανεπίσημες συζητήσεις» να καταλήγουν σε «έγγραφες συμφωνίες», είναι επίσης ένα εύλογο ερώτημα.

Συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here