SUPER ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η μαθηματική απόδειξη του Εγκληματικού Χαρακτήρα των Μνημονίων, σαν μηχανή ανακύκλωσης του χρέους!…του Φ.Ρ. Οικονομολόγου.

0
928

Πού πάνε οι «θυσίες» του Ελληνικού λαού, αφού το χρέος διογκώνεται; Έτσι μας ληστεύουν! Τί να κάνουμε;

Αυτό είναι το ερώτημα που ταλανίζει τη σκέψη του κάθε απλού έλληνα πολίτη χωρίς ωστόσο να παίρνει απάντηση από επίσημα χείλη. Και πώς να πάρει, αφού η απάντηση είναι ότι…ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΡΕΟΣ! Με υπεύθυνα τα μέτρα «λιτότητας»!

Ο εγκληματικός μηχανισμός των δημοσιονομικών περικοπών σαν μηχανής ανακύκλωσης του χρέους λειτουργεί ως εξής:

Οι δημοσιονομικές περικοπές φτωχοποιούν τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους, με αποτέλεσμα οι εισοδηματικές τους απώλειες, να μετατρέπονται σε ζημιές των τραπεζών («κόκκινα» δάνεια, ύψους 108 δις ευρώ, το 2016), για να τις διασώζει το κράτος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα  (2012, 2015, 2020…«coming soon»), με νέα δάνεια, με νέα μνημόνια, και πάει λέγοντας, διογκώνοντας το χρέος στο διηνεκές!

Παρακάτω η μαθηματική απόδειξη, με βάση τα δημοσιονομικά στοιχεία των ετών 2009-2018:

ΑΝ:…

Χ = η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ (εισόδημα)

Ψ = η σωρευτική αύξηση του χρέους

Ζ = το ποσό της κρατικής διάσωσης των τραπεζών

Τότε, ισχύει η διπλή ισότητα: Χ=Ψ=Ζ! Τι σημαίνει η διπλή ισότητα Χ=Ψ=Ζ;

Σημαίνει ότι, το συνολικό εισόδημα (ΑΕΠ) (Χ) που μας αφαίρεσαν, με τα μέτρα «λιτότητας», μετατράπηκε σε ζημιές των τραπεζών-«κόκκινα» μη εξυπηρετούμενα δάνεια-που μέσω της κρατικής τους διάσωσης (Ζ) μετατράπηκαν σε…χρέος (Ψ)!

Τα τρία μεγέθη Χ, Ψ και Ζ, μόνο τυχαία ταυτίζονται μεταξύ τους, μέσα σε μια ορισμένη χρονική περίοδο. Ο λόγος είναι επειδή όλοι οι φορολογούμενοι δεν είναι και δανειολήπτες, κάποιοι δανειολήπτες μπορούν και εξυπηρετούν τα δάνειά τους και λόγω χρονικής υστέρησης.

Ο χρόνος δηλαδή που απαιτείται, μέχρι οι εισοδηματικές απώλειες (Χ) των φορολογούμενων δανειοληπτών να μετατραπούν σε δημόσιο χρέος (Ψ) μέσω της κρατικής διάσωσης των τραπεζών (Ζ).

Πίνακας 1 (Σε δις ευρώ)

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Πηγή: Eurostat

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here