ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι προτάσεις του ΠτΔ στο Κραν Μοντάνα.

0
227

Το κρίσιμο διήμερο της 5ης και 6ης Ιουλίου, στο Κραν Μοντάνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε καταθέσει δύο έγγραφα με προτάσεις που αποσκοπούσαν στο να ξεκλειδώσουν τη διαδικασία και να επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό.

Τα δύο αυτά έγγραφα που κατατέθηκαν από ελληνοκυπριακής πλευράς και τα οποία κατάφερε να εξασφαλίσει ο «Φ» καταδεικνύουν εμφανώς την προσπάθεια που είχε καταβάλει ο Νίκος Αναστασιάδης προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των τουρκικών αιτημάτων. 

Προσπάθεια που στόχευε, όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει έκτοτε, στο να καταδείξει την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς ώστε να γίνει κατορθωτή η επίτευξη συμφωνίας. 

Τα δύο έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στα χέρια της τουρκικής πλευράς και έχουν αρχειοθετηθεί ως «Παράρτημα 3» και «Παράρτημα 4», αφορούν τις προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για τις εσωτερικές πτυχές και το θέμα της ασφάλειας. 

Δεν διευκρινίζεται πάντως εάν αυτό είναι το επίσημο έγγραφο που κατέθεσε η ε/κ πλευρά ή εάν ήταν τα όσα έχουν καταγραφεί από τουρκικής πλευράς ως πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη.

Το πρώτο έγγραφο που κατατέθηκε στις 5 Ιουλίου χωρίζεται σε 5 ενότητες: για την ασφάλεια και εγγυήσεις, το εδαφικό, περιουσιακό, πολιτική ισότητα και ισότιμη μεταχείριση των Τούρκων πολιτών.

Από μια πρώτη ανάγνωση είναι εμφανής η προσπάθεια του Ν. Αναστασιάδη να προσεγγίσει τις τουρκικές προτάσεις σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία.

Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζει τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος πως το έγγραφο και οι συμβιβαστικές προτάσεις θα πρέπει να θεωρηθεί ότι δεν έχουν υποβληθεί σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. 

Για την συνέχεια πατήστε ΕΔΩ……..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here