ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ από Σαράκη: Εμπλέκονται και άλλοι πολιτικοί στην υπόθεση Novartis!

0
226

Σε πολιτική «χιονοστιβάδα» έτοιμη να συμπαρασύρει ακόμα περισσότερα πρόσωπα στο διάβα της, μετατρέπεται η πολύκροτη υπόθεση της Novartis και των προεκτάσεων της.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος των μαρτύρων του FBI, Παύλος Σαράκης, η λίστα με τα 10 πολιτικά πρόσωπα, που γνωρίζουμε έως σήμερα, ενδέχεται να μεγαλώσει.

Ειδικότερα, ο κ. Σαράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real FM, το μεσημέρι της Παρασκευής υποστήριξε πως οι μάρτυρες «δεν γνώριζαν για όλους αυτούς (σ.σ. τους 10 πολιτικούς). Γνώριζαν για κάποιους από αυτούς και για κάποιους άλλους που δεν αναφέρονται στο πόρισμα των ελληνικών αρχών».

Εξήγησε δε πως: «Οι εντολείς μου δεν κατέθεσαν για όλα τα ονόματα τα οποία κυκλοφορούν ή αν θέλετε συμπεριλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην Ελλάδα».

«H έρευνα μπορεί να λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις»

Μάλιστα, ο κ. Σαράκης συνέχισε αφήνοντας να εννοηθεί πως η έρευνα μπορεί να λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις: «Καταθέτουν και προσκομίζουν (σ.σ. οι μάρτυρες) στοιχεία για όσα μπορούν αν έχουν ιδία γνώση. Από εκεί και πέρα τα στοιχεία αποτελούν την αφετηρία για μία έρευνα. Μπορεί αν καταλήξει πολύ μακριά από αυτή την αφετηρία που έδωσαν οι εντολείς μου».

«Η εκτίμησή μου είναι πως θα έχουμε άσκηση διώξεων εις βάρος της Novartis από τις αμερικανικές αρχές για δωροδοκίες αξιωματούχων σε τρίτες χώρες για τη χειραγώγηση του πολιτικού συστήματος ώστε να λαμβάνει αποφάσεις προς τα συμφέροντα της εταιρείας», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας:

«Θα έχουμε την άσκηση διώξεων εις βάρος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από τις αμερικανικές Αρχές για παραβίαση του Ομοσπονδιακού νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποιο είναι το αντικείμενο του νόμου; Δωροδοκίες αξιωματούχων σε τρίτες χώρες».

«Η αμερικανική δικαιοσύνη έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις εις βάρος της εταιρίας και των στελεχών της. Δεν έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις σε πολίτες τρίτων χωρών», κατέληξε.

Υ.Γ. Βρέθηκε κρυφός λογαριασμός πρώην υπουργού στην Ελβετία! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ!

Υ.Γ.1. Και ενώ οι ντόπιοι κακούργοι προσπαθούν να δουλέψουν τους κουτόφραγκους, οι Αμερικανοί έχουν δέσει το σκάνδαλο από όλες τις πλευρές.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here