ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Η Ουκρανία αναγνωρίζει το ψευδοκράτος των κατεχομένων με την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»;

0
255

Δημοσίευμα βόμβα από το Turkish News κάνει λόγο για μυστική συμφωνία ανάμεσα σε Άγκυρα και Κίεβο που προβλέπει αλληλοϋποστήριξη των δύο χωρών στο διπλωματικό πεδίο!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα κατά την τελευταία διήμερη επίσημη επίσκεψη του Πέτρο Ποροσένκο στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε η πέμπτη συνάντηση του στρατηγικού συμβουλίου.

Οι Ουκρανοί έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στους ανθρώπους που πολέμησαν ενάντια στην «επιθετικότητα» της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας σημειώνοντας πως η χερσόνησος πρέπει να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

Η επίσκεψη του Ποροσένκο στην Άγκυρα είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή αρκετών συμφωνιών στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο της συζήτησης ήταν η εμπιστευτική συμφωνία αναγνώρισης από την Ουκρανία του ψευδοκράτους των κατεχομένων με την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρόεδρο Ερντογάν, η Άγκυρα υποσχέθηκε να στηρίξει την επαναφορά της Κριμαίας στην Ουκρανία με αντάλλαγμα την «επίσημη αναγνώριση του τουρκικού τμήματος της Κύπρου».

Αυτό όμως μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει και δεν είναι άλλο από την αναγνώριση της ΤΔΒΚ ως ανεξαρτήτου κράτους.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ουκρανία θα είναι η δεύτερη χώρα που αναγνωρίζει το ψευδοκράτος και στην Τουρκία εκτιμάται ότι ένα τέτοιο βήμα θα δώσει μια νέα ώθηση στην πολιτική διευθέτηση του ζητήματος ενώ ενδέχεται να τονώσει το επενδυτικό κλίμα στα κατεχόμενα.

Αυτό το οποίο παρατηρεί κανείς ότι το πολυδιάστατο παιχνίδι της Άγκυρας σε μια σειρά θεμάτων που κεντρίζουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Οργανώνει συναντήσεις, συνάπτει συμμαχίες, δίνει και λαμβάνει ανταλλάγματα.

Δίχως να γνωρίζουμε την οριστική κατάληξη όλου αυτού του παιχνιδιού του Ερντογάν, παρατηρούμε τη χώρα μας να απομονώνεται όλο και περισσότερο όχι μόνο διπλωματικά αλλά ακόμη και στρατιωτικά καθώς ξένοι επιτηρούν και φυλάσσουν τα σύνορά μας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here