ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ο Μητσοτάκη δεν προλαβαίνει ούτε τις Εθνικές Εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ!

0
1372

Η «παρένθεση Μητσοτάκη» κλείνει από τις Ευρωεκλογές! Τις τελευταίες μέρες, βγαίνει διαρκώς το σενάριο των εκλογών πριν από τον Μάιο, δηλαδή πριν τις Ευρωεκλογές.

Δεν είναι τυχαίο με αυτή την παραφιλολογία, ότι ακόμη κι οι πιο στημένες δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι η ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πιάσει ταβάνι και πλέον η διαφορά εξαρτάται, σχεδόν, αποκλειστικά από το πως θα χειριστεί τους τελευταίους μήνες στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα με παροχές, μετά από 8 χρόνια λιτότητας.

Οι Ευρωεκλογές, διαχρονικά, είναι πιο «χαλαρές» λόγω του ότι οι Βρυξέλλες κείτονται μακράν και έτσι δίνουν την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να «στείλουν μήνυμα» στο κόμμα τους, συνήθως ψηφίζοντας μικρότερα κόμματα, που έχουν γίνει πολλά γύρω από την ΝΔ και επίσης είναι γνωστό ότι συνήθως το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, είναι αυτό που θα έχει τις περισσότερες απώλειες.

Τι φοβάται όμως ο Μητσοτάκης;

Η απάντηση βρίσκεται στα ΜΜΕ που ελέγχουν τον Μητσοτάκη, να «κρυφτεί» και από την Βουλή, οπως κι έκανε,  και από τις γκάφες, όπως αυτή στο Περιστέρι, αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις που αποκαλύπτουν την πραγματική νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ, όπως η κατάργηση του 8ώρου, ιδιωτική ασφάλιση κτλ.

Ο λόγος είναι ότι στην επικοινωνιακή επίθεση της Κυβέρνησης και τις παροχές, πρέπει τουλάχιστον να μην φθείρεται ο αρχηγός της ΝΔ, όπως έκανε κάποτε κι ο Σαμαράς που κυβερνούσε από το γραφείο του και κρυβόταν από την Βουλή.

Από τα μηνύματα που έρχονται από την κοινωνία και τις δημοσκοπήσεις, είναι ότι οι Ευρωεκλογές δεν φαίνεται να έχουν την δυναμική που θα ήθελαν οι επιτελείς της ΝΔ, που θα του έδινε προβάδισμα, ώστε να πάει στις Εθνικές Εκλογές με τον «αέρα» του νικητή.

Από την μια το Παρίσι καίγεται λόγω του ότι ο Μακρόν εφαρμόζει κάτι αντίστοιχο με αυτό που θέλει ο Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον παράδειγμα για πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες που δεν θέλουν άλλη λιτότητα από τις Βρυξέλλες.

Από την άλλη στο Μακεδονικό έχοντας δεχθεί η ΝΔ, εκ των προτέρων το Βόρεια Μακεδονία και διαφωνώντας σε λεπτομέρειες όπως η γλώσσα, αν η συμφωνία δεν τιναχτεί από τους ίδιους τους Σκοπιανούς, όπως φαίνεται, αλλά ο Τσίπρας του φέρει τις αλλαγές που ζητάει στην γλώσσα, με περισσότερες εγγυήσεις  τότε θα πρέπει να δεχθεί την συμφωνία και οι διαρροές προς τα μικρά κόμματα θα γίνουν χείμαρρος.

Ηδη βλέπουμε και αλλαγή στάσης, από το Μένουμε Ευρώπη, στο να κλειστούμε όλοι μέσα και να μην έχουμε πολλά πάρε-δώσε με τους «κακούς Ευρωπαίους» που επιτρέπουν στην κυβέρνηση να δίνει κοινωνικό μέρισμα στους φτωχούς, ενώ θα μπορούσαν π.χ. να το ξεκοκκαλήσουν οι νταβατζήδες, όπως παλιά.

Μια κακή εμφάνιση ή ήττα στις Ευρωεκλογές, που εκτός απροόπτου, φαίνεται να οδηγούμαστε στο πρώτο, θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες φυγόκεντρες δυνάμεις στην ΝΔ.

Η μόνη κόλλα που συγκρατεί τους διάφορους χώρους της παράταξης (Καραμανλικούς, Μητσοτακικούς, Σαμαρικούς, Μπακογιαννικούς) είναι η ελπίδα ότι θα είναι βουλευτές αλλά και κυβέρνηση μετά τις Εκλογές.

Η αμφισβήτηση στις ικανότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ήδη υπάρχει, θα βγει στο προσκήνιο.

Οι επιλογές του θα είναι να κλείσει η «παρένθεση Μητσοτάκη» για την Ν.Δ. ή να αφήσει την παράταξη να πάει σε ποσοστά ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν θα το επιτρέψουν όσοι αγαπάνε ακόμη αυτή την παράταξη.

Οσο για τους σώγαμπρους, δεν νομίζουμε ότι θα έχουν πρόβλημα, άλλωστε ήρθαν στην ΝΔ από τυχοδιωκτισμό και θα βρουν αλλού στέγη, όπως έκαναν με τα προηγούμενα κόμματα που στελέχωναν, άλλωστε η ΝΔ ήταν απλώς το όχημα για να γίνουν υπουργοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here