ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε…..«δεύτερος» για την έκδοση έντοκων γραμμάτιων που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά!

0
149

Κι όμως…..Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για πρώτη φορά για έκδοση εντόκων γραμματίων που δεν θα το αγοράσουν θεσμικοί επενδυτές, αλλά ο Eλληνικός λαός.

Ο πρώτος που το έπραξε ήταν ο…..τέως Υπουργός Οικονομικών και νυν κεντρικός τραπεζίτης της χώρας κ. Γιάννης Στουρνάρας σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους λίγα 24ωρα πριν η χώρα βγει για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια στις διεθνείς αγορές!

Η διαφορά των δυο; Ο ένας μίλησε με τεχνοκρατικούς όρους (που στην ουσία δεν καταλαβαίνει ο κόσμος) και ο κ. Τόλιος του ΣΥΡΙΖΑ με όρους…..λαϊκούς.

Τα «ποιοτικά» χαρακτηριστικά αυτών των εκδόσεων όπως το σκέφτονταν τότε ο Στουρνάρας και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διευκρινιστεί, δηλαδή το πώς ακριβώς πρέπει να γίνουν και να καλυφθούν οι εκδόσεις.

Τι είχε πει τότε ο κ. Στουρνάρας που τώρα «απολαμβάνει» για 5 χρόνια τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας;

Το www.olympia.gr υπενθυμίζει τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, που τα ΜΜΕ όμως δεν θυμήθηκαν, ενώ τότε δεν έδωσαν και ιδιαίτερη σημασία.

Άτυπη ενημέρωση Υπουργείου Οικονομικών στις 09/04/2014:

Σε ερώτηση δημοσιογράφου: Υπάρχει περίπτωση να πάμε σε 12μηνο έντοκο;

Η απάντηση Στουρνάρα:

«Δεν είναι κάτι που το έχουμε αποκλείσει. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι μια δεύτερη προσέγγιση, η οποία βασικά θα προσεγγίζει το retail πια, το οποίο πιθανόν να προσφερθεί σε νοικοκυριά – να το πω έτσι – και όχι σε θεσμικούς.

Αυτή τη στιγμή πάντως υπάρχει ζήτηση από θεσμικούς. Μάλιστα real man investors για ετήσιο ελληνικό κίνδυνο.

Το έντοκο είναι εργαλείο ρευστότητας, δεν είναι credit. Είναι εργαλείο credit για όποιον είναι συντηρητικός. Δεν είναι μια κατ΄ εξοχήν τιμολόγηση του credit κινδύνου της χώρας.

Είναι liquidity και πρέπει να μείνει έτσι. Κατά συνέπεια ένα καλό εργαλείο για το retail. Το άλλο αν χρησιμοποιηθεί έτσι – αν θέλετε – δεν θα είναι η σωστή του χρήση».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here