ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης: Ποια είναι η «μυστική» τους περιουσία που αγγίζει το 1 δις και σε ποια Σκάνδαλα ακούστηκε το όνομά τους;

0
1847

Οι εφοπλιστές που έχουν κατακτήσει την πλατεία Συντάγματος…

Το όνομα Λασκαρίδη μπορεί να μην είναι από εκείνα που έχουν κυκλοφορήσει ιδιαίτερα στο ευρύ κοινό όμως είναι ένα από τα πιο ηχηρά Ελληνικά ονόματα στον χώρο των επιχειρήσεων. Τα αδέρφια Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς δίνοντας έμφαση στη ναυτιλία και τον τουρισμό, δεν είναι από εκείνους που ξεκίνησαν από το μηδέν.

Ίσως γι’ αυτό και η ιστορία τους είναι πιο…πειστική αφού δεν θα μιλήσουμε για δύο ανθρώπους που ξεκίνησαν από…μπακάληδες, μαραγκοί ή βαρκάρηδες και η περιουσία τους κοστολογείται πάνω από 1 δις, αλλά για δύο επιχειρηματίες που επέκτειναν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατέρα τους Κωνσταντίνου ο οποίος είχε μία οικογενειακή αλιευτική επιχείρηση με 5 πλοία.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε ποιες γνωστές επιχειρήσεις ανήκουν στα δύο αδέρφια αλλά και τους απογόνους τους και τι ρόλο έχει αναλάβει ο καθένας τους.

Δύο εμβληματικά ξενοδοχεία, καζίνο και ναυπηγία η «κρυφή» περιουσία της οικογένειας Λασκαρίδη.

Η οικογένεια Λασκαρίδη φυσικά δεν κρύβει την περιουσία της ωστόσο επειδή δραστηριοποιείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πολλές από τις επενδύσεις τους δεν είναι ευρέως διαδεδομένες στον κόσμο που δεν παρακολουθεί τον επιχειρηματικό κλάδο.

Τα δύο αδέρφια θα λέγαμε ότι κάνανε το ντεμπούτο τους το 1974 όταν και αγόρασαν το πρώτο τους πλοίο-ψυγείο. Ο Παναγιώτης και Θανάσης Λασκαρίδης ιδρύουν την Laskaridis Shipping Co. Ltd. το 1977 στην οποία θα δραστηριοποιηθούν αρχικά ως ναυλομεσίτες. Το 1978 ιδρύουν τον όμιλο Lavinia Corporation που στη συνέχεια θα στεγάσει πλήθος εταιρειών ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Κλείνοντας η δεκαετία του ‘80 ο Πάνος και ο Θανάσης Λασκαρίδης διαχειρίζονταν 80 πλοία ψυγεία. Ο αριθμός φυσικά μέχρι σήμερα έχει ανέβει. Η αξία των πλοίων που κατέχει η εφοπλιστική εταιρία Lavinia Corporation σύμφωνα με την VesselsValue αποτιμάται στα 900 εκατομμύρια ευρώ! Είναι αλήθεια ότι κατατάσσεται στις πιο ισχυρές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες στον χώρο του ξηρού φορτίου.

Τα σκάνδαλα που τους περιτριγυρίζουν.

Ο μικρότερος από τα δύο αδέρφια, Θανάσης Λασκαρίδης, έχει αναλάβει το κομμάτι των επενδύσεών τους στη…στεριά. Αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τη δημοσιότητα αφού δεν κατάφεραν να…διαρρεύσουν φωτογραφίες του ίδιου ούτε από τον γάμο της κόρης του Χλόης με τον Γιάννη Κορωνιά, γιο του Γιώργου Κορωνιά ο οποίος υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Vodafone στην Ελλάδα και το όνομά του είχε ακουστεί την περίοδο με το Σκάνδαλο των Υποκλοπών.

Ο Θανάσης Λασκαρίδης είναι «γνωστός και για τις φιλικές σχέσεις του με την οικογένεια Παπανδρέου εδώ και χρόνια. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και τον Iούλιο του 2003, όταν ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος εισήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λάμψα ως ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό μέλος.

Για μια 5ετία και μέχρι το 2009, το όνομα του Νίκου Παπανδρέου «φιγούραρε» δίπλα σε εκείνο του πρώην Aμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τόμας Mίλερ, ο οποίος συμμετείχε ως μέλος στην διοίκηση και ο οποίος λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε πως είχε εμπλοκή στην «αμαρτωλή υπόθεση του C4i της Siemens».

Τα σκάνδαλα φαίνεται ότι πάντα τον περιτριγύριζαν αφού το όνομά του είχε αναφερθεί και στην υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη όταν ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στα χέρια του, του τα είχε δώσει ο Θανάσης Λασκαρίδης ως αντίτιμο για την πώληση ενός ποσοστού από το «Πρώτο Θέμα». Το επόμενο βήμα του Θανάση Λασκαρίδη ήταν προσφυγή του στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here