ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ τεράστιας απάτης φοροδιαφυγής!!

0
208

Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Εταιρείες πληροφορικής εντοπίστηκαν να προμηθεύουν επιχειρήσεις λιανικής και εστίασης με λογισμικό το οποίο δίνει τη δυνατότητα να εκδίδουν κανονικές αποδείξεις, αλλά στο τέλος της ημέρας να μειώνουν τον τζίρο και έτσι να παρακρατούν ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 6 μήνες, μετά τις πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στις αρχές για την απάτη με το ειδικό λογισμικό και την έκταση που είχε λάβει.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε δύο εταιρείες που πωλούσαν ταμειακές μηχανές και κατέσχεσαν τους servers, οι οποίοι εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το παράνομο λογισμικό που τοποθετείτε στην ταμειακή μηχανή

Ο καταστηματάρχης χτυπά κανονικά στην ταμειακή μηχανή τις εισπράξεις από τις πωλήσεις, χωρίς να κινεί τις υποψίες των πελατών που παραλαμβάνουν τις αποδείξεις τους, ωστόσο στο κλείσιμο της ημέρας με τη βοήθεια του λογισμικού μπορεί και απαλείφει το τελευταίο ψηφίο των εισπράξεων, εμφανίζοντας για παράδειγμα αντί 1.000 ευρώ, 100 ευρώ.

Έτσι, ο επιχειρηματίας βάζει στην τσέπη ένα μεγάλο ποσό μαύρου χρήματος και το κράτος χάνει τους προβλεπόμενους φόρους.

Στην υπόθεση εμπλέκονται εκατοντάδες καταστήματα και επιχειρήσεις, που σημαίνει ότι ίσως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταστηματάρχη στην περιφέρεια, ο οποίος είχε με τον τρόπο αυτόν καταφέρει να αποκρύψει εισόδημα ύψους 1.800.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα των αρχών, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι η αγορά του προγράμματος στοιχίζει περίπου 15.000 ευρώ, κόστος που ανεβαίνει ανάλογα με τα έσοδα και το εύρος δραστηριότητας της επιχείρησης.

Δείτε πως το λογισμικό κλέβει…..στις ταμειακές μηχανές:

{videobox}vg_NUdhT7SQ{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here