ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΡΑΜΠ για NATO και το σκοτεινό ρόλο Μέρκελ στην ΕΕ.

0
272

Αποκαλυπτικός για άλλη μια φορά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τραμπ, μίλησε με σκληρά λόγια για το σκοτεινό ρόλο Μέρκελ στην ΕΕ ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ κατά των χωρών που δεν πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί στο ΝΑΤΟ. Ποιες είναι αυτές;

Στην επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Γερμανίας, κατηγόρησε ευθέως τη Μέρκελ ότι χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέσον για την επίτευξη του στόχου της Γερμανίας, γεγονός που σε συνδυασμό με τη γερμανική προσφυγική πολιτική, αποτέλεσαν τους κύριους λόγους που οδήγησαν στην αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

Δε σταμάτησε όμως εκεί. Με σαφή υπονοούμενα κατά της Γερμανίας, κατηγόρησε τις χώρες που δεν πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί στο ΝΑΤΟ, λέγοντας: «…το ΝΑΤΟ είναι πολύ σημαντικό για μένα. Υπάρχουν πέντε χώρες που πληρώνουν αυτό που πρέπει να πληρώσουν. Πέντε. Δεν είναι πολλές».

Ποιες είναι αυτές οι χώρες;

Όπως έχει επανειλημμένα αναφερθεί, μετά την Αμερική, η δεύτερη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά σε ποσοστό του ΑΕΠ της είναι η Ελλάδα, με χώρες όπως η Γαλλία, η Τουρκία και η Γερμανία να μην συνεισφέρουν τα συμφωνηθέντα ποσοστά που τους αναλογούν.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here