ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ψηφίζεται το Νομοσχέδιο μείωσης μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα και εργασιακού Μεσαίωνα.

0
770

Η κυβέρνηση για το νομοσχέδιο επικαλείται ως επιστημονική βάση την αξιολόγηση των επιπτώσεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

ΤΙ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

α)Θα υπάρξει μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ως άμεση επίδραση των αντεργατικών διατάξεων και

β)Θα μειωθεί το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις…

Αποσπάσματα από την έκθεσης της ΤτΕ:

  • Το Διάγραμμα 1 απεικονίζει τη δυναμική επίδραση μιας μόνιμης μείωσης της απόκλισης των πραγματικών μισθών στον ιδιωτικό τομέα από την παραγωγικότητα της εργασίας (wage mark-up) κατά 1 ποσ. μονάδα.

Η άμεση επίδραση (First Order Effect) είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η οποία δημιουργεί κίνητρα για τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τη ζήτηση εργατικού δυναμικού και να μεταφέρουν εργατικό δυναμικό από την παραοικονομία στις δραστηριότητες του επίσημου τομέα. (σ. 4)

  • «Υπερβάλλουσα κάλυψη» (excess coverage) των συλλογικών συμβάσεων: Ο δείκτης αυτός αποτυπώνει τη διαφορά μεταξύ του ποσοστού κάλυψης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του ποσοστού συμμετοχής των εργαζομένων σε συνδικαλιστικές οργανώσεις (σε ποσοστιαίες μονάδες).

Η εισαγωγή ρητρών εξαίρεσης στις συλλογικές συμβάσεις, η δυσκολότερη προσφυγή σε διαιτησία κατά τη διαδικασία συλλογικής διαπραγμάτευσης και η ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και οργανώσεων εργοδοτών θα έχουν μειωτική επίδραση στο ποσοστό κάλυψης των συλλογικών συμβάσεων. (σ. 6-7).

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΟΜΙΛΙΑ-ΦΩΤΙΑ του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

Με το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση, θυμηθήκαμε πώς είναι να νομοθετεί η ΝΔ. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση.

Σε κάθε σελίδα και μια «φωτογραφία» φίλων της επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών.

Αλέξης Τσίπρας σε Άδωνι Γεωργιάδη: «Είστε η ντροπή του πολιτικού συστήματος»

«Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές;

Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον – άρον… Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».

«Δεν χάνεται να απαντάται κ. Γεωργιάδη. Κάθε φορά που απαντάτε βάζετε αυτογκόλ στην κυβέρνηση σας. Είστε η ντροπή της παράταξης σας και του πολιτικού συστήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here