ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ψυχρό και Ανάποδο το κλίμα.

0
428

Όχι δεν ήταν σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για τα Ελληνοτουρκικά. Και οι διαφωνίες δεν ήταν τόσο έντονες για τα ελληνοτουρκικά όσο για όλα τα άλλα.

Και κυρίως λόγω του κλίματος διχασμού, έντασης, πόλωσης, που επικρατεί αυτή την ώρα στην πολιτική σκηνή. Για τον Αλέξη Τσίπρα όλο αυτό το κλίμα εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου, το είπε άλλωστε και από το βήμα της Βουλής.

Από ότι μαθαίνουμε ο Κ. Μητσοτάκης στις παρατηρήσεις Τσίπρα δεν απάντησε ή μάλλον είπε ότι δεν ευθύνεται αυτός για τις αποκαλύψεις. Στα απλά ελληνικά αν βγαίνουν πράγματα εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει η κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έγινε και η συζήτηση για τα Ελληνοτουρκικά, αλλά και για την οικονομία. Σε κανένα θέμα δεν υπήρξε κάποια σύμπτωση. Σε ότι αφορά την κρίση με την Τουρκία (και) ο Τσίπρας πήρε αποστάσεις από την πολιτική Μητσοτάκη.

Ζήτησε να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση του Oruc Reis εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, διαπίστωσε έλλειμμα εθνικής στρατηγικής και απροθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης να πιέσει την Ευρώπη για κυρώσεις κατά της Άγκυρας, και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει μία και μοναδική διαφορά με την Τουρκία – το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Άρα και για τα μελλούμενα δύσκολα θα προκύψει σύγκλιση και στα εθνικά και στα υπόλοιπα θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here