ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ οι γιατροί από τα ΜΜΕ για να μην καταγγέλλουν τις Ελλείψεις!…

0
567

Έκοψαν στον ΑΕΡΑ γιατρούς στην ΕΡΤ και τον ΑΝΤ1 με «άνωθεν» Εντολή…

Κλεισμένος όλη μέρα στο σπίτι σε καραντίνα, όπως όλη η Ελλάδα παρακολουθώ, ως Έλληνας Πολίτης, τα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές. Βλέποντας κάθε βράδυ ένα δελτίο στο «youtube»  πρόσεξα ότι καθημερινά έχει νοσοκομειακούς Ιατρούς και νοσηλευτές που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια και μέσα για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή…(βίντεο στο τέλος).

Παρατήρησα όμως ότι στα «μεγάλα» ΜΜΕ οι ιατροί είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ! Τα κανάλια που όταν πέρυσι πέθαναν δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας από γρίπη έστηναν link έξω από τα νοσοκομεία, σήμερα κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Για παράδειγμα στον ΑΝΤ1 έβγαλαν ιατρό να μιλήσει για την πορεία της Υγείας του κ. Κρεμαστινού, ο οποίος στην συνέχεια τόλμησε να μιλήσει για τις ελλείψεις, και προς τιμή του ο Γιώργος Παπαδάκης τον άφησε, μέχρι που ΕΠΕΣΕ ΜΑΥΡΟ από «ψηλά» και τον έκοψαν στον αέρα από το κοντρόλ, αναγκάζοντας μάλιστα στον Γιώργο Παπαδάκη να ζητήσει συγγνώμη (στο τέλος του βίντεο).

Το ίδιο έγινε και στην ΕΡΤ, επίσης με παρέμβαση από «ψηλά» το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2020 στην ΕΡΤ, όταν ιατρός κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λέγοντας ότι συμπεριφέρεται στους γιατρούς σαν να απευθύνεται σε κρετίνους.

«Άκουσα με λύπη και οργή, θα έλεγα, τον κ. Κοντοζαμάνη στην τελευταία ενημέρωση, όταν ο κ. Τσιόδρας του απευθύνθηκε και είπε ότι ως πιο ειδικός θα εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος της πρωτοβάθμιας σε αυτή την κρίση, δεν είπε απολύτως τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος για τον υφυπουργό Υγείας.

Όπως εξήγησε «ενώ από την αρχή ο ΕΟΔΥ καλεί τον κόσμο να μένει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να επικοινωνεί με τον γιατρό του κανείς δεν μας έχει εξηγήσει ποιος είναι αυτός ο γιατρός».

Και ξεκαθάρισε «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για την πρωτοβάθμια εκτός από το να δουλέψει ως ένας χώρος εφεδρείας απ’ όπου θα αντλήσουνε ανθρώπινο δυναμικό για να το στείλουν στα νοσοκομεία».

Το ίδιο και στο ΣΚΑΪ.

Αντί να δώσουν λεφτά για ΜΕΘ στέλνουν ασθενείς με κορωνοϊό δίπλα σε νεογνά στο νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.

ΥΣΤΡΟΓΡΑΦΟ: Δύο έγγραφα των διοικήσεων από το Λαϊκό και τον Ευαγγελισμό αποκαλύπτουν την απαράδεκτη τακτική της φίμωσης που φαίνεται να υιοθετεί το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν στα Νοσοκομεία σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Έντονη κριτική σε αυτή την τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ασκεί με ανάρτησή του και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Σύμφωνα με εσωτερικά σημειώματα από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων «Λαϊκό» και «Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών» απαγορεύεται να προβαίνουν σε δηλώσεις οι γιατροί και το προσωπικό των Νοσοκομείων «χωρίς την προηγούμενη έγκριση από την Διοίκηση».

Το ένα έγγραφο έχει ημερομηνία 03.03.2020 και αφορά το Λαϊκό το άλλο 18.02.2020 είναι από τον Ευαγγελισμό και τα δύο είναι εσωτερικά σημειώματα που βασίζονται σε έγγραφο του υπουργείου Υγείας με αρ. πρωτ. 13356/26.02.2020 (ημετ.3412/27.02.2020) και είδαν φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο.

Εξηγείται έτσι γιατί παραμένει στο σκοτάδι η κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας και οι Νοσοκομειακοί γιατροί που καταγγέλλουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας στοχοποιούνται και λοιδορούνται από το Υπουργείο Υγείας και τον κ. Κοντοζαμάνη.

Την προβληματική επικοινωνία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του νοσοκομείου-αναφορά Αλεξανδρούπολης και των δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια ΑΜ-Θ επισημαίνουν με επιστολή τους προς στη διοίκηση του ιδρύματος 61 εργαζόμενοι σε ΜΜΕ.

Σε αντίστοιχη καταγγελία στο facebook προχώρησε και ο Ευάγγελος Αντώναρος ασκώντας έντονη κριτική για την απαράδεκτη αυτή εντολή αποσιώπησης από το Υπουργείο Υγείας.

Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ όμως συμβαίνει στα Περιφερειακά Κανάλια.

Γιώργος Μαθιόπουλος  Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ «Χρειαζόμαστε 600 άτομα».

Ηλίας Σιώρας Πρόεδρος Εργαζομένων «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Πηγή: netakias.com

Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τεράστιες οι ελλείψεις στα νοσοκομεία – Πολεμούν με τον κορωvαϊό ανυπεράσπιστοι οι υγειονομικοί.

Στα χαρακώματα σχεδόν άοπλοι, βρίσκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, βγάζοντας κραυγή αγωνίας για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, τα κενά στα μέσα ατομικής προστασίας για να μην νοσήσουν, για τα μη επαρκή υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η Kifisia Press δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της Kifisia Press.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here