Αποκλειστική συνέντευξη Τσίπρα στον Realfm 97,8: Εκλογές το 2019 – Σκοπιανό – Eλληνοτουρκικά!

0
170

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές το 2018, βάζει ο πρωθυπουργός με την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Σκουρή.

«Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών. 

Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το ‘18, θα είναι το ‘19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης»………τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για το Σκοπιανό επισήμανε όμως ότι πρέπει να γίνουν βήματα και από την γείτονα χώρα:

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στον βαθμό που υπάρχει, πράγματι, από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, μένει να τα δούμε όμως αυτά, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τόνισε: 

«Πιστεύω ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μην συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα, τα υπαρκτά, να τα αντιμετωπίσει. 

Δεν έχουμε αυτή τη λογική. Το έχουμε αποδείξει και πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει καλά που έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας, παρά τις υπαρκτές διαφορές μας».

Για την πορεία της χώρας το 2018, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι θα είναι η χρονιά της Ελλάδας και επισήμανε: 

«Γιατί μετά από οκτώ, πια, ολόκληρα χρόνια μπορούμε να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά, να ανασάνουμε, στη μέση του ’18, τον Αύγουστο του ’18 προβλέπεται το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος στήριξης, άρα βγαίνουμε από τα μνημόνια και το κυριότερο έχω την αίσθηση ότι βγαίνουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε σχέση με αυτό που βρισκόμασταν τρία χρόνια πριν».

Πάντως, ο πρωθυπουργός, επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος αναφερόμενος στις παθογένειες που, όπως είπε, πρέπει να τερματιστούν.

«Παθογένειες που αν δεν τελειώσουν ή αν δεν αρχίζουν να ελαχιστοποιούνται ενδεχομένως υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο.

Άρα, δεν οραματίζομαι το 2018 ως μία επιστροφή στα χρόνια του 2008-2009, λίγο πριν την κρίση».

{videobox}tvJubVwzOhg{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here