ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ.

0
182

image.pngΠλούσιος τριετής Απολογισμός-Προγραμματισμός και εκλογική προετοιμασία της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα».

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της απολογιστικής γενικής συνέλευσης της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» που έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

Στη συνέλευση παρουσιάστηκε ο τριετής απολογισμός εξωστρεφών δράσεων, εκδηλώσεων και παρεμβάσεων της παράταξης.

  • Ιδιαίτερα καταγράφηκαν οι παρεμβάσεις που έγιναν με την αδιάλειπτη παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παρεμβάσεις που έγιναν αντικείμενο δημοσιοποίησης στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης της περιοχής μας ενώ έδωσαν και περιεχόμενο σε καίριες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες. Θέματα καθημερινότητας των πολιτών, ανάγκες που η πανδημία για πρώτη φορά δημιούργησε, ζητήματα πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντος, θέματα λειτουργικά και διαχειριστικά του Δήμου, ψηφίσματα για μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο και την κοινωνία μας.
  • Εξάλλου, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των στελεχών της παράταξης μέσα σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, οι πετυχημένες θεματικές και εορταστικές εκδηλώσεις της παράταξης.
  • Σημειώθηκε ο ιδιαίτερος ρόλος της επικεφαλής στην προεδρία επί τριετίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας μέσα στην κρίσιμη συγκυρία που αναδείχθηκαν ως πρωτεύοντα διεθνώς και στη χώρα μας τα γυναικεία ζητήματα με επίκεντρο την έκφυλη βία.

Στην κεντρική της ομιλία η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου, επικεφαλής της παράταξης ανέφερε: Από θέση προγραμματικής αντιπολίτευσης ασκήσαμε συστηματική κριτική για την κατάργηση στην πράξη του «Κλεισθένη» και της απλής αναλογικής, το συγκεντρωτικό δημαρχοκεντρικό μοντέλο, την κατάργηση των τοπικών συμβουλίων και την υπονόμευσή τους στην παρούσα φάση, την αποδυνάμωση των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου και την μεταφορά κρίσιμων αρμοδιοτήτων στην Οικονομική Επιτροπή.

Στα τρία χρόνια της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε διαπιστώσει ότι από την υπάρχουσα δημοτική αρχή λείπει το όραμα για ένα σύγχρονο, λειτουργικό, αποτελεσματικό Δήμο, με εξωστρέφεια και «ανθεκτικότητα» στις κρίσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία (οικονομική, υγειονομική, κλιματική, ενεργειακή).

Η διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων με έμφαση στα ζητήματα της καθημερινότητας, των υποδομών και της αισθητικής της πόλης δεν ανταποκρίνεται εδώ και καιρό στις ανάγκες των πολιτών αλλά ακόμη και στις ίδιες τις προσδοκίες όσων επέλεξαν το 2019 την παράταξη του Δημάρχου.

Στο ήδη αποδυναμωμένο από αρμοδιότητες Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται τις περισσότερες φορές ένας εξωραϊσμός της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες στις γειτονιές τους. Αυτή η κατάσταση, που αποπνέει ένα τέλμα συντηρητικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας, πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Στον αντίποδα αυτών των καταστάσεων η «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» προσερχόμενη στην προσεχή προεκλογική χρονιά θα επικαιροποιήσει το πρόγραμμά της με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και βεβαίως με απαντήσεις στα νέα επίδικα που έχουν παρουσιαστεί μέσα στην κοινωνία από τις σοβαρές κρίσεις της πανδημίας, της οικονομίας και της κλιματικής κρίσης.

Μετά από πλούσιο διάλογο, παρεμβάσεις και συμβολές των ιδρυτικών και των νέων μελών της παράταξης, η ΓΣ ενέκρινε τις αρχές πάνω στις οποίες θα βασίζεται το πρόγραμμα:

  • Αναβάθμιση του θεσμού της αυτοδιοίκησης με χρηστή διαχείριση και τοπική δημοκρατία στον αντίποδα του συγκεντρωτικού, παραγοντικού, δημαρχοκεντρικού υποδείγματος.
  • Προτεραιότητα στις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς και όχι στη βάση προνομιακών σχέσεων και εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων της περιοχής μας.
  • Σεβασμός και προστασία των δημόσιων αγαθών, των δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος. Αποκεντρωμένες δημόσιες πολιτικές με αρμοδιότητες και πόρους σε συνεργασία αλλά και με διεκδίκηση απέναντι στην Περιφέρεια και το κεντρικό κράτος.
  • Σύγχρονα έργα υποδομών και ανάπτυξη της αισθητικής πόλης.
  • Κοινωνική αλληλεγγύη και καταπολέμηση των ανισοτήτων, ενίσχυση των αδύναμων και ευάλωτων ομάδων.
  • Άρση των διακρίσεων και υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη ΓΣ έγινε, επίσης, αναφορά στην τακτική που θα ακολουθήσει η παράταξη ενόψει της ερχόμενης προεκλογικής χρονιάς και αποφασίστηκαν τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ για την απλή αναλογική της Αγγελικής Παπάζογλου-Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς και επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα». | Kifisia Press

  • Προτεραιότητα η μαζικοποίηση της παράταξης με νέα μέλη και η διεύρυνση της επιρροής της.
  • Αναζήτηση συνεργασιών σε προγραμματική βάση με προοδευτικό και οικολογικό πρόσημο με άλλες δημοτικές κινήσεις, κινήσεις πολιτών καθώς και με κάθε ενεργό δημοκρατικό πολίτη που συμφωνεί με τις ανωτέρω γενικές προγραμματικές αρχές. Στόχος μας η συνδιαμόρφωση ενός αυτοδιοικητικού προγράμματος για την Κηφισιά.

Η «Κοινωνία Παρούσα» θα συνεχίσει αδιάλειπτα τη λειτουργία της με την παρέμβαση στον Δήμο και έχουμε την προσδοκία να αποτελέσει μέρος μίας ευρύτερης προγραμματικής και προεκλογικής συνεργασίας με σαφή προοδευτικά και οικολογικά χαρακτηριστικά.

Θα εργαστούμε για να συμπορευτούμε με αξιόπιστα πρόσωπα, με ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες, που ακόμη και μέσα στην πανδημία, είχαν διακριτή παρουσία και δράση στον Δήμο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν προκρίνεται η συνεργασία με τις μεγάλες παρατάξεις που έχουν αναφορά στον κεντροδεξιό χώρο της ΝΔ δεδομένου ότι υπηρετούν το αποτυχημένο σχέδιο τους για την τοπική αυτοδιοίκηση και διαχρονικά για τον Δήμο μας.

Ως «Κοινωνία Παρούσα» προσερχόμαστε ανοιχτοί στον διάλογο για συνεργασία με το πρόγραμμά μας, τον απολογισμό δράσης μας, την επικεφαλής και τα στελέχη μας.

Με ειλικρινή διάθεση απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες της Κηφισιάς, της Ν. Ερυθραίας και της Εκάλης, σε παρατάξεις, φορείς, συλλογικότητες, πρόσωπα που συμμερίζονται την αναγκαιότητα δημοκρατικής αλλαγής στο Δήμο μας ώστε από κοινού να βρούμε συνθετικές και προωθητικές λύσεις στο πρόγραμμα και στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν και θα εκπροσωπήσουν τον συνδυασμό μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here