Από ήττα σε ήττα η Τουρκία στο Αιγαίο και δεν είναι τυχαίο……

0
230

Για πρώτη φορά είναι καθαρή νίκη της Ελληνικής Διπλωματίας!……

Όσο κι αν δεν θέλουν να το δείξουν τα Ελληνικά ΜΜΕ, όσο κι αν η Τουρκία κάνει τις γνωστές προκλητικές δηλώσεις (για πρώτη φορά αναφέρει κι επωνύμως τον ΠτΔ Π. Παυλόπουλο), η διπλωματία της χώρας μας έχει στριμώξει την Άγκυρα τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη κι οι τελευταίες γνωστές υπέρ-πτήσεις πάνω από το Αιγαίον, ακόμη και στις νησίδες Μαυρία που είναι στο Natura, αλλά έγιναν σε υψόμετρο πάνω από 20.000 κι ο νοών νοείτω……

{videobox}QHfQFaVWpXw{/videobox}

Όπως εξήγησε και ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος στην ενημέρωση που είχε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, μέσω της «Natura» η Ελλάδα κέρδισε ακόμη ένα πλεονέκτημα που καταρρίπτει τα περί γκρίζων ζωνών που μας είχαν κληρονομήσει οι Σημίτης και Πάγκαλος.

Ο λόγοι της διπλωματικής νίκης, συνοπτικά, είναι:

Κατά πρώτον, τα νησιά που μπήκαν στην περιοχή «Natura» (όπως τα Ίμια στην φωτογραφία) έχουν περιληφθεί σε χάρτες οι οποίοι έχουν δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Κατά δεύτερον, τα νησιά που έχουν ενταχθεί έχουν το προνόμιο, τόσο η υφαλοκρηπίδα, όσο κι η ΑΟΖ τους προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Περιβάλλοντος.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here