Από πού ήρθε ο κορωνοϊός; Από την Κίνα ή τις ΗΠΑ;

0
451

Στο στοιχείο τους βρίσκονται αυτόν τον καιρό οπαδοί θεωριών συνωμοσίας. Μαζί με αυτούς, και χώρες με αντικρουόμενα συμφέροντα διασπείρουν fake news για να χτυπήσουν με την παραπληροφόρηση τον «εχθρό».

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε πόλεμο. Αυτό επαναλαμβάνουν συνεχώς πολλοί ηγέτες. Εναντίον ενός αοράτου, αλλά ισχυρού εχθρού απειροελάχιστου μεγέθους. Αλλά ακόμη κι αν ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή με πρωτοφανείς περιορισμούς στην κοινωνική και οικονομική ζωή, δεν κατάφερε να αμβλύνει τις παγκόσμιες αντιθέσεις.

Οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, τα αντιμαχόμενα συμφέροντα της Δύσης και της Ρωσίας, οι συνεχείς κρίσεις στην Εγγύς και Μ. Ανατολή έχουν βρει στις συνθήκες πανδημίας άλλο ένα πεδίο μαχών στον μακρύ πόλεμο για την ενημέρωση.

Κατασκευασμένες ειδήσεις

Είναι ένας πόλεμος που μαίνεται με μεγαλύτερη λύσσα σε περιόδους που όλος ο κόσμος μένει στο σπίτι του και ενημερώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο.

Στις 2 Φεβρουαρίου η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έκανε λόγο για μια μαζική «επιδημία πληροφοριών». Η πληθώρα πληροφοριών, αληθινών ή ψευδών, δυσκολεύει τους ανθρώπους να βρουν πηγές που να τους εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου ο γενικός διευθυντής της ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους επισήμανε: «Τα fake news διασπείρονται γρηγορότερα και πιο εύκολα από τον ιό και είναι το ίδιο επικίνδυνα».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Αγωγή $ 20 τρις από την Κίνα ζητούν Αμερικανοί για τον κορωναϊό: Ετοίμαζαν βιολογικό όπλο, υποστηρίζουν.

Κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί στρέφεται η αγωγή-μαμούθ…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here