Απώλειες για το 90% των ασφαλισμένων από το Ασφαλιστικό της ΝΔ.

0
771

Άνθρακας αποδεικνύεται ο θησαυρός του νέου ασφαλιστικού για τη ΝΔ στο οποίο βάσισε το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής της καμπάνιας.

Επί της ουσίας το νέο ασφαλιστικό επιφέρει αύξηση στις εισφορές και μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Φέρνει επιβαρύνσεις για τη μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνει χαμηλά εισοδήματα, αδικεί τους χαμηλοσυνταξιούχους και ωφελεί προκλητικά τους συνταξιούχους που εργάζονται ως μετακλητοί της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δαπάνη που προβλέπεται για τις συντάξεις στον προϋπολογισμό είναι κατά 200 εκ. μικρότερη από ότι δαπανήθηκε το 2019.

Άρα είναι προφανές ότι συνολικά οι συνταξιούχοι θα λάβουν λιγότερα από ότι το 2019, παρά τον επικοινωνιακό ορυμαγδό ότι θα υπάρχουν γενικευμένες αυξήσεις.

Επιπροσθέτως, καταργείται η μόνιμη 13η σύνταξη, όπου μέρος μόνο των χρημάτων της θα κατευθυνθεί επιλεκτικά σε αυξήσεις σε λίγους, ενώ ακόμη και για εκείνους που θεωρητικά θα αναμένουν αύξηση λόγω βελτίωσης κάποιων ποσοστών αναπλήρωσης, στην πράξη δεν θα την δουν αφού η όποια αύξηση αναμένεται να απορροφηθεί από τη μείωση της προσωπικής διαφορά που θέσπισε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ προστατεύοντας τις καταβαλλόμενες συντάξεις.

Την ίδια βέβαια ώρα ορισμένοι εκ των μετακλητών των υπουργικών γραφείων, θα λαμβάνουν και μισθό και το 70% της σύνταξης που λάμβαναν.

Συνταξιούχοι πριν τον Μάιο του 2016

Για παράδειγμα για τους 2.500.048 συνταξιούχους προ του Μαΐου του 2016, ωφέλεια από την αύξηση της επικουρικής θα δουν οι 251.000, ενώ απώλεια από την κατάργηση της λεγόμενης 13ης σύνταξης θα δουν 2.500.048 συνταξιούχοι.

Την ίδια ώρα η όποια αύξηση, λόγω των αλλαγών των ποσοστών αναπλήρωσης, θα απορροφηθεί από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς.

Συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here