ΑΠΩΝ αλλά αποκαλυπτικός ο κ. Θεοχάρης…

0
489

Αποκαλυπτικός ο κ. Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού πλέον (ας μην ξεχνιόμαστε), το πρωί της Τρίτης 20/08/19, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όχι, δεν έδωσε αναλυτικές απαντήσεις για την ολιγωρία της κυβερνητικής αντίδρασης στον αποκλεισμό της Σαμοθράκης.

Δεν εξήγησε γιατί η κυβέρνηση έκανε δύο εβδομάδες να αντιδράσει σε μια κατάσταση που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.

Είπε απλώς ότι… φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση, υποκύπτοντας σε μια κρίση αμνησίας, καθώς για τα δομικά προβλήματα, όχι μόνο της Σαμοθράκης αλλά όλων των ελληνικών νησιών, δεν μπορεί να ευθύνεται μια κυβέρνηση που έπρεπε να διαπραγματεύεται με τους θεσμούς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της θητείας της ενώ απαλλάχθηκε από την επιτροπεία τους, μόλις τον Αύγουστο του 2018.

Λέξη για τις δομικές ευθύνες των περασμένων δεκαετιών. Λέξη επίσης από τον υπουργό Τουρισμού, για τις ευθύνες του συγκεκριμένου εφοπλιστή, για τον οποίο η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης έχει υποβάλλει προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης φάκελο με υλικό για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων του, ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Καθόλου τυχαία βέβαια η «παράλειψη» αυτή καθώς πρόκειται για παλαιό στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος το 2005 είχε καταγγείλει δημοσίως τον τότε υπουργό Αιγαίου και άλλοτε φίλο του, Αριστοτέλη Παυλίδη επειδή κατακύρωσε τη γραμμή Καβάλα-Λήμνος-Σάμος σε ανταγωνιστή του!

Ο Παυλίδης είχε καταθέσει μήνυση ότι εκβιάζεται από τον Μανούση, τον περί ου ο λόγος εφοπλιστή, που με τη σειρά του κατήγγειλε τον υπουργό για εν γνώσει του δωροληψία του διευθυντή του γραφείου του.

Η υπόθεση μάλιστα είχε φθάσει σε Βουλή και Δικαιοσύνη.  Κρατάει λοιπόν χρόνια αυτή η κολόνια λοιπόν και δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτή η κρίση αμνησίας που επέδειξε στις 20/08/19, ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος, αν και κανείς από τους δύο δημοσιογράφους δεν του το έθεσε, δεν πάτησε καθόλου το πόδι του στο χειμαζόμενο νησί, ο κ. Χ. Θεοχάρης προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα.

Νομιμοποίησε τη φοροδιαφυγή, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να γίνει κανείς έλεγχος στο νησί – αποδεχόμενος παράλληλα ότι οι έλεγχοι αυτοί αποτελούν είδος τιμωρίας των επαγγελματιών, μιας τιμωρίας που επιφυλάσσεται στους υπόλοιπους επαγγελματίες;

Πρόκειται για άκρως στρεβλή αντίληψη της αποστολής και της χρησιμότητας των ελέγχων… Απών και προκλητικός ο κ. Θεοχάρης.

Όμως το θέμα δεν αφορά ένα πρόσωπο. Αλλά το σύνολο του κυβερνητικού μηχανισμού που όχι μόνο άφησε το νησί στην τύχη του αλλά, κατόπιν εορτής, αποφάσισε μέτρα τύπου προσέλκυσης Ρουμάνων τουριστών!

Κατά άλλα, ήταν φυσικό να μείνει αναπάντητο και το ερώτημα που έθεσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος σχετικά με το αν στο νέο διαγωνισμό για την άγονη γραμμή Σαμοθράκης θα μπορέσει να πάρει μέρος ο συγκεκριμένος εφοπλιστής…

Σε αυτό το ερώτημα, που κάνει «τζιζ», απάντηση δεν έχει δοθεί…

Πηγή: KONTRA NEWS

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here