Ας πούμε την Αλήθεια: Γιατί φτάσαμε στα 5500 κρούσματα και στους 52 νεκρούς!…του Κωνσταντίνου Σαρρηκώστα.

0
288

Ήταν 6 Οκτωβρίου 2021 όταν η κυβέρνηση μπήκε στο ναρκοπέδιο του κορωνοϊού. Η απόφαση που έλαβε χωρίς να ρωτήσει κανέναν και ο τρόμος του σήμερα.

«Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει 2.331 κρούσματα κορωνοϊού, 21 νέες απώλειες και 347 δια-σωληνωμένους». Αυτή ήταν η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στις 6/10 την ίδια μέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού από τις κόκκινες περιοχές.

Ποια ήταν όμως τα δεδομένα τότε που απεικόνιζαν την τάση του σήμερα.

Η θετικότητα στις 6/10 ήταν στο 1.19%, ο μέσος όρος των κρουσμάτων ήταν 2.172 (εμφάνιζε ήδη αύξηση σε σχέση με την εβδομάδα 1/10-6/10 5%), οι δια-σωληνωμένοι είχαν αυξηθεί κατά 2% και οι απώλειες σημείωναν μείωση της τάξεως του 1%.

Στις 6 Οκτωβρίου στο κόκκινο ήταν οι περιοχές: Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Καστοριά, Λάρισα, Καρδίτσα, ενώ σήμερα είναι η μισή Πελοπόννησος και σχεδόν όλη η Βόρεια Ελλάδα από τη Μαγνησία και πάνω.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία ήταν στο ρελαντί, μόλις ξεκινούσε η πίεση στην 4η ΥΠΕ, ενώ σήμερα η πληρότητα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, 28 στο σύνολο, είναι στο 100% τόσο για τις απλές κλίνες όσο και για τις κλίνες ΜΕΘ με τις διακομιδές πλέον να γίνονται και στα Ιδιωτικά Νσοκομεία.

Η τάση λοιπόν για το τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ξεκάθαρη. Όμως η κυβέρνηση πήρε τις αποφάσεις της και καλεί άρον-άρον την Τετάρτη τους ειδικούς να της προτείνει νέα μέτρα.

Κάτι όμως που δεν έκανε την Τετάρτη 6/10.

Τότε το iEidiseis με κεντρικό ρεπορτάζ και τίτλο «Χωρίς την ψήφο της Επιτροπής η άρση των μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές» έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ (8/10) και αφού είχε μιλήσει με αρκετά μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, διασταύρωσε τις πληροφορίες και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δεν ζήτησε την γνώμη των ειδικών για την άρση των μέτρων. ΔΕΝ έγινε καμία ψηφοφορία και η ξεκάθαρη πολιτική απόφαση που έλαβε ήταν «παιχνίδι με τη φωτιά».

Μάλιστα ανακοίνωσε τις αποφάσεις της, έθεσε διακριτικά το τέλος της Επιτροπής των «33» δημιούργησε δυο νέες επιτροπές και πήρε το τιμόνι της πανδημίας στα χέρια της, με πορεία προς το γκρεμό.

Τότε, στις 6/10 μάλιστα κάποιοι μίλησαν για Ημέρα Ελευθερίας, και σήμερα μιλούν για όλεθρο. Κάποιοι τότε μίλησαν για τις «σφαίρες» που ήταν ο εμβολιασμός και τα μέτρα προστασίας μόνο που δεν είχαμε τα «όπλα» και δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα.

Δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια (μέγα-εκστρατεία) υπέρ του εμβολιασμού, παρά μπήκαν στην άκρη οι ανεμβολίαστοι ως οι πραγματικοί εχθροί που όμως δεν είναι.

Πλέον με αίσθημα ευθύνης μένει να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα μετά την εισήγηση της Επιτροπής, (σ.σ. η συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη) ώστε να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες της απαξίωσης κορυφαίων επιστημόνων που είχε ως αποτέλεσμα να μετράμε χιλιάδες νέα κρούσματα, δεκάδες νέες απώλειες και νοσοκομεία που προσπαθούν να στοιβάξουν ανθρώπους που νοσούν, πονούν και πεθαίνουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here