Αστυνομία = άστυ + νόμος.

0
677

Η λέξη Αστυνομία είναι σύνθετη λέξη: αστυνομία = άστυ + νόμος.

Η λέξη «άστυ» σημαίνει τόπος, οίκος ή θέση. Η λέξη νόμος προέρχεται από το ρήμα «νέμω» της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας που σημαίνει διανέμω, μοιράζω ή τακτοποιώ.

Η προτροπή της κυρίας Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη προς του αστυνομικούς να αυτό-προστατευτούν είναι ταυτόσημη με την προτροπή να αυτό-αστυνομευτούν.

Η αστυνόμευση, κατά την έννοια του όρου, είναι ισότιμη με την εφαρμογή του νόμου στην πόλη, στον οίκο ή στον τόπο οπουδήποτε.

Η εφαρμογή του νόμου είναι ταυτόσημη με την απονομή του Δικαίου, αφού αυτό συνίσταται στην εφαρμογή του εκάστοτε ισχύοντος νόμου.

Ως εκ τούτου, η προτροπή της κυρίας Υφυπουργού για αυτό-αστυνόμευση είναι ισότιμη με την πρόταση της για αυτοδικία. Είναι ξεκάθαρη πρόταση αυτοδικίας προς αστυνομικούς που ως ταγοί της εφαρμογής του νόμου λειτουργούν και ως πρότυπα νομιμότητας προς τους πολίτες.

Πρότυπα, δηλαδή, αυτοδικίας, κατά την κυρία Υφυπουργό. Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο: όλοι εσείς οι πολίτες που «τραβάτε το κουπί»  στο κλυδωνιζόμενο σκάφος αρκεστείτε στην αυτοδικία, παρόλο που φορολογείστε άγρια για να έχετε Αστυνομία και Δικαιοσύνη, ενώ η κυρία Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανεξάρτητη βουλευτής θα συνεχίσει να έχει μια ντουζίνα αστυνομικούς για να την προστατεύουν.

Και βέβαια, θα συνεχίσει να παίρνει τον παχυλό μισθό της για να προσφέρει τις υπηρεσίες της χάριν της προστασίας του πολίτη. Ξεκάθαρο είναι το μήνυμα της κυρίας Παπακώστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here