Αστυνομικοί χτύπησαν και παρενόχλησαν σεξουαλικά μια 18χρονη!

0
629

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία που χρήζει άμεσης διερεύνησης ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά 18χρονη κοπέλα που προσήχθη στη ΓΑΔΑ από τις αστυνομικές δυνάμεις το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 18χρονη Έφη, όχι μόνο ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, αλλά υπέστη σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως αναφέρεται, ένας αστυνομικός την απείλησε λέγοντάς της «εσύ θα γαμηθείς, να το θυμάσαι», άλλος της έπιασε τα οπίσθια και της είπε «πάμε στο στενό να σε γαμήσω», ενώ ξυλοκοπήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια οι άνδρες των ΜΑΤ τής φώναζαν «Σου αρέσει πουτάνα;» και «θα φτύσεις πολύ αίμα σήμερα», ενώ τη χτύπησαν ξανά στο πρόσωπο.

Η 18χρονη-σύμφωνα πάντα με την καταγγελία-δέχθηκε πολλαπλές απειλές βιασμού, ενώ για περίπου 24 ώρες μετά τη σύλληψή της δεν της προσφερθεί ιατρική φροντίδα.

Υ.Γ. Επιστολή στον πρωθυπουργό για την 18χρονη και την Αστυνομική βία.

Ανοιχτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενάντια στην κρατική βία και αυθαιρεσία με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό και τη σεξουαλική παρενόχληση νεαρής κοπέλας από αστυνομικούς στέλνουν εφτά γυναικείες οργανώσεις.

Όπως έχει καταγγείλει η ίδια 18χρονη Έφη, χτυπήθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ και δέχτηκε απειλές για βιασμό από άνδρα των ΜΑΤ κατά τη σύλληψη της αλλά και μέσα στη ΓΑΔΑ, όπου της αρνήθηκαν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια μέχρι τη μέρα που πέρασε από ανακριτή.

Η επιστολή που υπογράφουν:

– το Κέντρο Έρευνα και Δράσης για την Ειρήνη,

-η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά, το Μωβ,

-η Φεμινιστική Συλλογικότητα Θεοδώρα,

-η Working Class Women OTE,

-η Γυναικεία ομάδα Αυτοάμυνας και Nimertis Actionart ΝΠΙΔ

Κοινοποιείται στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, όπως επίσης στις Βουλευτίνες και τους Βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here