Αυτά που δε λεν τα ΜΜΕ… επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό Κατσικά Ιωαννίνων!

0
238

Ένας έμπειρος και έντιμος συνάδελφος, ο στρατιωτικός συντάκτης Σάββας Βλάσσης, ανήρτησε στον «τοίχο» του στο Facebook το ακόλουθο κείμενο, που προέρχεται από αυτοψία τον μεταναστευτικό – προσφυγικό καταυλισμό στα Ιωάννινα.

Ας δούμε το ρεπορτάζ, όπως δεν θα το δείτε στα ΜΜΕ της χώρας, ούτε φυσικά πρόκειται να παρουσιαστεί από τους αρμόδιους.

Ο λόγος στον Σάββα λοιπόν……

Επισκέφθηκα και εγώ τον καταυλισμό και σας γράφω ό,τι έμαθα:

–Πλακώνονται μεταξύ τους διάφορες ομάδες Αφγανών-Πακιστανών-Σύριων και Ιρακινών για διάφορα θέματα.

–Το φαγητό που φέρνει ο στρατός και διαμοιράζεται με τάξη αριθμητικά βάση σκηνής, το πετάνε άμα δεν τους αρέσει π.χ. άμα είναι μακαρόνια ή φακές.

Επίσης, ενώ δίνονται μερίδες ανάλογα με το πόσα άτομα είναι σε κάθε σκηνή, κάποιοι κλέβουν το φαγητό των δίπλα και μετά το πετούν.

-Το ίδιο συμβαίνει και με τα είδη ρουχισμού που συλλέγονται και διανέμονται, κάποιοι κλέβουν και μετά τα καίνε στις φωτιές το βράδυ.

Το ίδιο με τους υπνόσακους και άλλα είδη του στρατού.

–Φαντάροι και αστυνομικοί, έχουν κινδυνέψει να τους μαχαιρώσουν όταν σταμάτησαν βιασμό δίπλα στις πέντε σκηνές που μένουν οι χήρες με τα ορφανά.

–Ειδικά στο θέμα ασφάλεια και αστυνόμευση, δεν υπάρχουν σαφείς εντολές και οι υπεύθυνοι φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν εάν επέμβουν να σταματήσουν επεισόδια, τσακωμούς και βιασμούς.

Να σημειωθεί ότι πολλοί λαθρομετανάστες έχουν μαχαίρια και κατσαβίδια που τα’ χουν βγάλει σε καυγάδες.

–Σε μπάνια που έχουν τοποθετηθεί, όχι μόνο δεν πάνε να πλυθούν, αλλά τα χρησιμοποιούν και ως αποχωρητήρια.

–Κουβούκλια, που έχουν τοποθετηθεί είναι για να πλένουν μωρά και έχουν ζεστό νερό συνέχεια.
Ο στρατός τα κλείδωσε γιατί αφενός δεν πάνε οι μάνες τα μωρά για πλύσιμο εκεί και αφετέρου κάποιοι τα είχαν για απόπατο.

–Οι λαθρομετανάστες πετάνε σκουπίδια παντού και δεν καθαρίζουν, αφήνοντάς το στους εθελοντές των ΜΚΟ που λειτουργούν ως καθαρίστριες.

–Ενώ γίνονται ενημερώσεις για το πώς μπορούν να μαγειρεύουν, να πλένουν κ.λπ. εκδηλώσεις καθημερινές, οι μετανάστες αδιαφορούν.

–Πολλά ξύλα από τις ξύλινες περιφράξεις των γύρω σπιτιών, έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στις φωτιές των μεταναστών.

–ΜΚΟ υπάρχουν διάφορες, κάποιοι βοηθούν πραγματικά κυρίως στο καθάρισμα, άλλοι βγάζουν φωτογραφίες…..

Υπάρχουν διάφορες ομάδες από αντιεξουσιαστές και «αλληλέγγυους» και ΜΚΟ, που οργανώνουν ομάδες, δίνοντας κατευθύνσεις και πληροφορίες σε νομικά και άλλα θέματα πως να φερθούν για να πιέσουν πολιτικά.

–Τέλος, οι αρχές περιμένουν κάποια στιγμή επεισόδια και μεταξύ των λαθρομεταναστών (το μόνο που δικαιούνται να κάνουν είναι, να βγάλουν έξω τα πτώματα), αλλά κυρίως και οργανωμένες μαζικές διαδηλώσεις με απρόβλεπτες εκρήξεις βίας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here