Αυτό είναι το βρώμικο σκηνικό που στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο…

0
252

Η επικίνδυνη μεθόδευση της Τουρκίας, η οποία βλέπει παντού σοβαρά επεισόδια και απειλές από την πλευρά της Ελλάδας στο Αιγαίο, κορυφώθηκε με τη δημοσίευση άρθρων στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία υποστήριζαν ότι «ένα άτομο τραυματίστηκε από πυρά που άνοιξαν σε Τουρκικά αλιευτικά σκάφη Ελληνικές δυνάμεις στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, τους οποίους αναπαράγει η τουρκική ακτοφυλακή, ένας Τούρκος ψαράς τραυματίστηκε χθες το απόγευμα στο πόδι από Ελληνικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, ανοιχτά της Χίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Τσεσμέ.

Έγραψαν μάλιστα με στόμφο πως «το να πυροβολούνται ανυπεράσπιστοι ψαράδες από Ελληνικά στοιχεία είναι απαράδεκτο, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού!

Η αλήθεια όμως είναι…ελαφρώς διαφορετική. Ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε το τουρκικό αλιευτικό και του ζήτησε να αποχωρήσει από τα ελληνικά ύδατα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το Τουρκικό αλιευτικό όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά προσπάθησε και να εμβολίσει το Ελληνικό σκάφος!

Μετά από αυτή την πρόκληση, οι άνδρες του Λιμενικού έκαναν χρήση ηχητικών σημάτων και προειδοποιητικών πυρών. Σύμφωνα με πληροφορίες πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα.

Τελικά, το Τουρκικό αλιευτικό, χωρίς να έχει τραυματιστεί κανείς, αποχώρησε και κατευθύνθηκε προς τα Τουρκικά παράλια.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό:

«Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου-Οινουσσών. Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.

Παρά τις συστάσεις, το Τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).

Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το Τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια».

Και όλα αυτά, την ώρα που χθες έγινε ένας ακόμα γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας και η χώρα μας δηλώνει συνεχώς έτοιμη για…διάλογο. Η Άγκυρα μας δείχνει κάθε φορά που ακριβώς…γράφει τις Ελληνικές αιτιάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here