ΑΥΤΟΙ που «ξέπλυναν» τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο και σιωπούν σήμερα στην επιθετικότητα της Τουρκίας!…του Μπάμπη Παπασπύρου.

0
308

Τι είναι η Επιτροπή για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη;

Η Επιτροπή για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη – γνωστή και ως Επιτροπή του Ελσίνκι των ΗΠΑ – είναι μια ανεξάρτητη κυβερνητική επιτροπή των ΗΠΑ που προωθεί την Αμερικανική Εθνική Ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα, προωθώντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη στρατιωτική ασφάλεια και την οικονομική συνεργασία σε 57 χώρες.

Ας δούμε τι αναφέρει για την Κύπρο…

Από την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1960 έως το 1974, η Κύπρος διοικούνταν από μια σιγά-σιγά διαλυόμενη συμφωνία κατανομής της εξουσίας μεταξύ των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πληθυσμών της.

Η τουρκική εισβολή μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού (ΒΙΝΤΕΟ) - City Of Larnaka

Ένα Eλληνοκυπριακό πραξικόπημα εκείνο το έτος προκάλεσε την κατάρρευση της συμφωνίας και προκάλεσε μια τουρκική στρατιωτική εισβολή.

Η Τουρκία δικαιολόγησε την εισβολή της επικαλούμενη τη Συνθήκη Εγγύησης του 1960 βάσει της οποίας η Τουρκία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν το προνόμιο να επέμβουν στρατιωτικά για να διατηρήσουν το αρχικό status quo κατανομής της εξουσίας στη χώρα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here