Αυτοδιαψεύδεται ο Ε. Βενιζέλος για τα περί «λύσης» στο Κυπριακό!

0
302

«Καμία αναφορά δεν έγινε σε τετραμερή διάσκεψη ή οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή της Ελλάδας σε συναντήσεις μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας…..κατά τη συνάντησή του με τον Αχμέτ Νταβούτογλου» δήλωσε στις 24/10/2013 στη Νέα Υόρκη ο κ. Βενιζέλος.

ΑΛΛΑ, την προηγούμενη ημέρα – 23/10/2013 – απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά την συνάντησή του με τον Νταβούτογλου (EΔΩ το σχετικό βίντεο) είπε ο κ. Βενιζέλος:

«Προφανώς συζητήσαμε και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό… Μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο μομέντουμ στο Κυπριακό, με βάση τις προτάσεις που έχει κάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και επειδή η Κυπριακή κυβέρνηση μας έχει ζητήσει να συναντηθούμε με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, εμείς είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε, εφόσον φυσικά και η τουρκική κυβέρνηση δεχθεί να συνομιλήσει με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή.

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι ένα νέο διαδικαστικό στοιχείο, που συμβάλλει στο να δημιουργηθεί αυτό το μομέντουμ στο Κυπριακό!!».

Ο κ. Βενιζέλος, προσπάθησε να ανασκευάσει και τα περί «λύσης» εκτός ΟΗΕ (διαβάστε παρακάτω) λέγοντας (24/10/2013):

«μία δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο»..

Η ακριβής δήλωση του αντιπρόεδρου και υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στις 22/10/2013: 

«'Eχουμε ένα νέο μομέντουμ, γιατί έχουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε σχέση με την Αμμόχωστο, με επίκεντρο την Αμμόχωστο, την εγκαταλελειμμένη πόλη, το λιμάνι και την ευρύτερη περιοχή, η οποία μπορεί να δώσει νέες ιδέες και ώθηση. 

Έχουμε το διορισμό διαπραγματευτών από τις δυο κοινότητες, κάτι, που, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και βεβαίως, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε παρούσα την Ευρωπαϊκή 'Eνωση, γιατί οποιαδήποτε λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη το κοινοτικό κεκτημένο και να μπορεί να γίνει δεκτή από τον Κυπριακό λαό με δημοψήφισμα, γιατί μόνο έτσι νομιμοποιείται μια λύση και γίνεται βιώσιμη».

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με την «απίθανη» ερώτηση του: Ποία Ευρωπαϊκή Ένωση και ποίο κοινοτικό κεκτημένο, αφού η Τουρκία ΔΕΝ είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

ΟΠΩΣ διαφαίνεται….μεθοδεύεται «τετραμερή» και λύση με νέο σχέδιο – τύπου «Ανάν» – για την Κύπρο, έξω από τον ΟΗΕ!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here