Αυτό είναι το σχέδιο Πλεύρη-Βορίδη για να απολύσουν Γιατρούς παρακάμπτοντας το Σύνταγμα.

0
270

Τι προβλέπει το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την απόλυση των μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Στο Kontra Channel και στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή, ο Αλέξης Μητρόπουλος καθηγητής εργατικού δικαίου και πρόεδρος στην Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ)  είχε επισημάνει ότι είναι αντισυνταγματική η απόλυση των δημοσιών υπαλλήλων.

Έτσι αναζητάει τρόπους το Υπουργείο Υγείας και εξετάζει την απόλυση των μη εμβολιασμένων υγειονομικών μετά τις 31 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση του μέτρου αναστολής εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών μέχρι τις 31 Μαρτίου και μάλιστα τότε είχαν εκληφθεί οι αναφορές του ως τελεσίγραφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το Υπουργείο Υγείας εξετάζει να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού για τον συγκεκριμένο κλάδο και να παυθούν από τα καθήκοντά τους μετά τις 31 Μαρτίου όσοι δεν εμβολιαστούν μέσω της καταγγελίας της σύμβασής τους. Και αυτό ισχύει και για όσους επέστρεψαν λόγω νόσησης.

Παράλληλα, στο υπουργείο συζητείται ήδη πώς θα καλυφθούν τα κενά των υγειονομικών που πρόκειται να απολυθούν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των υπουργών, Μάκη Βορίδη και Θάνου Πλεύρη έχει συζητηθεί η άμεση προκήρυξη των θέσεων στη βάση του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, αλλά και το σενάριο να μετατραπούν σε οχτάμηνες οι τρίμηνες συμβάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here