«Αφήστε μας να πληρώνουμε το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν», ζητούν από το Σαμαρά 4 Δήμαρχοι!!

0
263

Nα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να μπορούν οι δήμοι που έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος όσων δημοτών δεν έχουν τη δυνατότητα, ζητούν από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι Δήμαρχοι:

– Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, 
– Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, 
– Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, 
– Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης.

Η πλήρης επιστολή έχει ως εξής: 

«Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ, Η οικονομική κρίση μαστίζει τα νοικοκυριά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρωπίνων τραγωδιών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η πλησιέστερη στον άνθρωπο δομή πολιτικής οργάνωσης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στον χειμώνα.

Πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους, αισθανόμαστε την βαθύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο περιορίζει την ανεξαρτησία μας και δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε το καθήκον μας.

Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να προβεί η κυβέρνηση στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι Δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους συμπολίτες μας».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here