Αύξηση κρουσμάτων σε Κηφισιά, Γλυφάδα και Βούλα…της Καλλιόπης Ασλανίδου.

0
469

Επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζουν τρεις δήμοι της Αττικής, το τελευταίο διάστημα, ο δήμος Γλυφάδας, Κηφισιάς και η Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται. κυρίως. στην επιστροφή από τις διακοπές των ανθρώπων. που κατοικούν στην κάθε περιοχή.

Οι Δήμοι θωρακίζονται

«Δεν θα έλεγα ότι είμαστε στο κόκκινο» αναφέρει στον Αθήνα 9.84 ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

«Υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση λόγω της επιστροφής των δημοτών μας από τις Κυκλάδες, ωστόσο έχουμε πάρει τα μέτρα μας.

Αποφασίσαμε να αναβάλουμε την λειτουργία των  βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και θα λειτουργήσουν την ίδια μέρα που θα γίνει η έναρξη και για τα σχολεία. Έχουμε συμβληθεί με διαγνωστικό κέντρο και θα υποβληθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι 1300 σε µοριακό τεστ για τον COVID-19 δωρεάν.

Όσοι εργαζόμενοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους, θα κάτσουν λίγες ημέρες στο σπίτι τους. Έχουμε ξεκινήσει απολυμάνσεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς οι οποίες θα επεκταθούν και σε δημόσιους χώρους όπως πλατείες, παιδικές χαρές κλπ. Παράλληλα η δημοτική αστυνομία διενεργεί ελέγχους όλο το 24ώρο σε καταστήματα πλατείες και πάρκα.

Επίσης έχουμε συστήσει ένα τοπικό ιατρικό συμβούλιο με εξαίρετους επιστήμονες, οι οποίοι μας συμβουλεύουν και μας καθοδηγούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού και στη λήψη προληπτικών  μέτρων.

Είμαστε σε άριστη συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και σύνθημα μας είναι. Δεν ανησυχούμε και επαγρυπνούμε»καταλήγει ο κ. Θωμάκος.

Ανάλογα μέτρα έχουν πάρει και οι δήμοι Γλυφάδας και Βούλας-Βουλιαγμένης

Έκκληση για «αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων: μάσκες, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών κι ότι άλλο συμβουλεύουν οι ειδικοί», απευθύνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Όσοι, μάλιστα, επιστρέφουν από διακοπές, ας είναι ακόμα πιο προσεκτικοί», σημειώνει.

«Με την επιστροφή των πρώτων εκδρομέων του Αυγούστου, τα κρούσματα σε μεγάλους Δήμους της Αττικής, όπως η Γλυφάδα, παρουσιάζονται αυξημένα. Χρειάζεται αυξημένη εγρήγορση από όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here