«Βήμα προς την κανονικότητα» χαρακτηρίζουν οι Financial Times την επιτυχή έκδοση πενταετούς ομολόγου.

0
846

«Ένα βήμα προς την κανονικότητα για την Ελλάδα», χαρακτηρίζει ο Τζέιμς Άτει, αναλυτής της Aberdeen Standard Investments, την επιτυχημένη έκδοση του πενταετούς ομολόγου της Ελλάδας, μιλώντας στους Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα εκτιμά από την πλευρά της ότι η Ελληνική Κυβέρνηση παρουσίασε την προσεκτικά οργανωμένη επιστροφή της στις διεθνείς αγορές ομολόγων στον απόηχο του θετικού κλίματος μετά τις πρόσφατες διπλωματικές προσπάθειες για το «Μακεδονικό», αξιοποιώντας στο μέγιστο τις υποστηρικτικές συνθήκες της αγοράς.

Το πενταετές ομόλογο, είναι το πρώτο που εκδίδεται μετά την ολοκλήρωση του τρίτου διεθνούς προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ανέφερε πως η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ήταν «ένα πολύ ευαίσθητο εγχείρημα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά από εννέα χρόνια χωρίς συστηματικό δανεισμό και με χρέος 180% επί του ΑΕΠ, η Ελλάδα «Δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών ούτε λαθών.  Οι επενδυτές εμφανίζονται δεκτικοί στις νέες ευκαιρίες. Η έκδοση ομολόγου 10 δις από την Ιταλία στις αρχές του μήνα συγκέντρωσε μεγάλη ζήτηση».

«Οι επιτυχημένες προσπάθειες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το όνομα της «Μακεδονίας» τερματίζοντας μια διένεξη 28 ετών, αποδείχθηκε υποστηρικτική για το ελληνικό χρέος», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here