Βίντεο-Ντοκουμέντο: Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνοδεύουν βάρκα με μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

0
380

Με επικίνδυνους ελιγμούς κατευθύνουν τη βάρκα με τους αλλοδαπούς να εισέλθει παράνομα στην χώρα μας.

Καρέ-καρέ επιχείρηση σκαφών της Τουρκικής ακτοφυλακής που συνοδεύουν τα ξημερώματα της Τρίτης φουσκωτό με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, για να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Λέσβου, καταγράφεται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από το οπτικοακουστικό υλικό προκύπτει πως τα τουρκικά σκάφη κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς, κατευθύνοντας τη βάρκα με τους αλλοδαπούς στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παράνομα στην χώρα μας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από τα πληρώματα Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης και περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, τα πλοιάρια της τουρκικής ακτοφυλακής αρνούνται να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου εντός των τουρκικών υδάτων.

Τελικά η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από τις τουρκικές ακταιωρούς. Ας σημειωθεί πως σήμερα σημειώθηκε και περιστατικό παρενόχλησης σκαφών του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μετά το σημερινό περιστατικό δήλωσε τα εξής: 

«Για μια ακόμα φορά, η Τουρκία συμπεριφέρθηκε ως κράτος-πειρατής στο Αιγαίο. Κατά παράβαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα το πρωί, τουρκικές ακταιωροί συνόδευσαν λέμβο με δεκάδες άτομα που προσπάθησαν να παραβιάσουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.

Η έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων μας και σταμάτησε την εξέλιξη του επεισοδίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πιέσει πολύ περισσότερο την Τουρκία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Δείτε το βίντεο που δείχνει την προσπάθεια των σκαφών της Τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνουν τη βάρκα με τους μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here