Βίντεο-φωτιά του Documento για Novartis, Άδωνι και Ευαγγελάτο!

0
185

Δύο αποκαλυπτικά βίντεο που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Documento για το Novartis-gate και τον κύκλο συμφερόντων που περιλαμβάνει πολιτικούς, δημοσιογράφους και όσους παίρνουν αποφάσεις στον τομέα του φαρμάκου, φέρνει στη δημοσιότητα το documentonews.gr.

Στο πρώτο βίντεο, ο τότε Αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, Κώστας Φρουζής, εξομολογείται σε συνάντηση στελεχών την ύπαρξη φιλικών προσώπων στην πολιτική με κύριο τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο στον οποίο αποδίδει ιδιαίτερη σχέση.

Ο Φρουζής εξηγεί στα στελέχη της Novartis την κερδοφόρα θέση της εταιρείας και τους ζητά να μην επικοινωνούν προς τα έξω την επιτυχία. Ομολογεί την καλή σχέση με πολιτικά πρόσωπα και κυρίως τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο. 

Λέει τον Ιούνιο του 2012:

«Είναι μια πολύ λεπτή γραμμή, πως σαν βιομηχανία χειριζόμαστε αυτήν την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες, ώστε ούτε να είμαστε αυτοί που κάνουμε blackmailing στους ασθενείς, στην Πολιτεία, στη χώρα, στην κυβέρνηση, αλλά ούτε είμαστε αυτοί που δεν μας ενδιαφέρει να πληρωθούμε και ποτέ. 

Είναι μια σχεδόν καθημερινή δουλειά, πως θα είμαστε πιεστικοί στα διάφορα υπουργεία, αλλά και πως θα είμαστε και συνεργάτες μαζί τους, ώστε να μην ταυτίζουν εμάς μαζί με τους όποιους φαρμακοποιούς, που για να είμαστε ειλικρινείς, είναι την τελευταία περίοδο στο μάτι του κυκλώνα.

Δηλαδή, δύο είναι στο χώρο της Υγείας τα κακά παιδιά αυτής της εποχής: οι φαρμακοποιοί και η Roche (γέλια). Οι φαρμακοποιοί γιατί ανοιγοκλείνουν τα στόρια, που δεν το κρίνω γιατί όταν δεν σε πληρώνουν και είσαι μια ιδιωτική επιχείρηση, έχεις ένα μικρό φαρμακείο και δεν έχεις πληρωθεί για κάποιο διάστημα, δεν είναι σίγουρο ότι είσαι ευτυχισμένος. 

Αλλά αυτή είναι η ουσία, ότι ανοιγοκλείνουν τα στόρια. Υπάρχει όλη αυτή η ουσία ή παραφιλολογία πάνω στις αποστολές των καρκινικών προϊόντων που ταυτίζεται κλασσικά με την Roche. Εδώ και καιρό, αλλά τελευταία έχει κλιμακωθεί.

Εμείς είμαστε – γιατί μιλάω και σαν Novartis και σαν βιομηχανία γιατί μέρος της βιομηχανίας – κοντά στις διαπραγματεύσεις που γίνονται σχεδόν καθημερινά, είτε στο τηλέφωνο είτε face to face με Κητά, Ρουπακιώτη, Ζανιά, αλλά και προς τιμήν του – γιατί δεν έχει πει τίποτα στο παρελθόν – ο τωρινός πρωθυπουργός, ο Πικραμμένος ασχολείται προσωπικά με τα θέματα αυτά των φαρμάκων όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, γιατί δεν τον ενδιαφέρει αυτό, αλλά και για ουσιαστικούς»

Εκτός από την εύλογη απορία τι ενδιαφέρον έχει ο πρώην πρωθυπουργός για τη Novartis, υπάρχει και η επίσης φυσική απορία γιατί έχει σχέση η φαρμακοβιομηχανία με υπουργούς και κυρίως με διαπραγματεύσεις.

Φυσικά δεν πρόκειται για μια γενική προεκλογική συζήτηση, αφού δεν είναι καλεσμένα άλλα κόμματα ή πρόσωπα, αλλά για διαδικασία προώθησης των εκλεκτών υποψήφιων προς τους εργαζόμενους στην εταιρεία.

{videobox}CHbDE55Qkaw{/videobox}

Στο δεύτερο βίντεο, υποψήφιοι βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δράση, εμφανίζονται σε ιδιωτικό πάνελ της Novartis με συντονιστή τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο πριν τις εκλογές του 2012.

Πρόκειται για εκδήλωση- συζήτηση για την πολιτική φαρμάκου, στην οποία συμμετέχουν υποψήφιοι βουλευτές. Στο πάνελ δεν υπάρχουν όμως όλα τα κόμματα ή για να ακριβολογούμε δεν υπάρχουν κόμματα με την έννοια της αντιπροσώπευσης, αφού για παράδειγμα από τη ΝΔ, συμμετέχουν δύο καλεσμένοι. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι βουλευτές προέρχονται από ΠΑΣΟΚ και Δράση.

Δείτε το NOVARTIS Συνέδριο:

{videobox}p9nnytdF_sQ{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here