Βαίνουμε προς εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη στις 25/02/2015;;

0
171

Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης παραμένει προς το παρόν ο Δήμος Κηφισιάς, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας, τουλάχιστον, που έλαβε χώρα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015.

Κατά την πρώτη μυστική ψηφοφορία δεν εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, διότι κανένας από τους 25 υποψήφιους δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, πριν από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα Παιδείας, όπου και πιθανότατα θα προκριθούν οι δυο υποψηφιότητες που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στην προηγούμενη διαδικασία, εκείνες των δικηγόρων Παναγιώτη Καλλαρά (13 ψήφοι) και Αναστάσιου Οικονομόπουλου (9 ψήφοι). 

Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη διαδικασία της δεύτερης ψηφοφορίας και οποιοσδήποτε άλλος από τους υποψηφίους που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκλογή τους.

«Η ευχή και η προσπάθειά μας είναι να εκλέξουμε ένα θεσμό ελέγχου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η προσπάθεια ίσης μεταχείρισης των πολιτών. Θέλουμε να εκλεγεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης χωρίς να κάνουμε υποδείξεις σε πρόσωπο, γι’ αυτό και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση»…..δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Χιωτάκης, παρότρυνε τον δήμαρχο να προτείνει κάποιον από τους υποψηφίους κατά τη δεύτερη ψηφοφορία «αν θέλουμε πράγματι να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης».

Παρακολουθήστε τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Γ. Θωμάκου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/02/2015:

{videobox}a21_RiYv6sw{/videobox}

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Τα βιογραφικά των δυο υποψηφιοτήτων που έλαβαν τους περισσότερες ψήφους είναι:

– Ο κ. Τάσος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1962 στην Κηφισιά όπου και μεγάλωσε. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου Σπουδών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης μετεγγράφεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ολοκληρώνει τις σπουδές του το 1986. Ανέλαβε το 1998 την διεύθυνση του Δικηγορικού Γραφείου του πατέρα του Τ.&Α. Οικονομόπουλος και Συνεργάτες το οποίο έχει εκπροσωπήσει ή συνεργαστεί με πληθώρα γνωστών εταιρειών.

-Ο κ. Παναγιώτης Καλλαράς γεννήθηκε 3 Δεκεμβρίου 1973 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Απέκτησε το πτυχίο της Νομικής από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μαχόμενος δικηγόρος.

Επειδή πρέπει να εκλέξουμε ένα θεσμό ελέγχου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας για να επιτευχθεί η προσπάθεια ίσης μεταχείριση των πολιτών του Δήμου Κηφισιάς, θα πρέπει τα κριτήρια επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης να επικεντρώνονται στο ποίος από τους δύο θα μπορέσει να εξυπηρετήσει ανεξάρτητα, καλύτερα, με διαφάνεια και οπωσδήποτε με πλήρη αντικειμενικότητα τα συμφέροντα του πολίτη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here