Βανδάλισαν την Παναγία Τσιραμδού στη Μόρια.

0
631

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά βεβήλωσης των Ιερών Ναών στην περιοχή της Μόριας στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με το «Lesvospost.gr».

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα:

Ένα ακόμα (από τα πάρα πολλά) περιστατικό βανδαλισμού σε εξωκλήσι συνέβη τις περασμένες ημέρες στην Μορια.

«Άγνωστοι» εισέβαλαν στο εξωκλήσι στην Παναγία την Τσιραμδού, όπου βεβήλωσαν το εσωτερικό του Ναού.

Οι ιερόσυλοι πέταξαν έξω τις εικόνες από το εξωκλήσι, κατέστρεψαν μερικές από αυτές, ενώ από το εσωτερικό της μικρής εκκλησίας οι εικόνες προκαλούν ανατριχίλα…

Σπασμένα στασίδια, εικόνες και διάφορα άλλα ιερά αντικείμενα στο πάτωμα, σπασμένες βιτρίνες που μέσα είχαν εικόνες και πολλά άλλα συνθέτουν ένα σκηνικό ιεροσυλίας μέσα στην Παναγία Τσιραμδού.

Ο κάτοικος της Μόριας Μάκης Παυλέλλης που ανάρτησε και τις φωτογραφίες σε σχόλιο του αναφέρει: 

«Η Παναγία η Τσιραμδού σήμερα στη Μόρια. Την ώρα που κάποιοι Μοριανοί πανηγυρίζουν για τις νέες χρηματικές αποζημιώσεις και το Αστυνομικό Τμήμα που ο Μηταράκης θα ιδρύσει μέσα στο χωριό. Δεν έχω λόγια για την ξευτίλα και την κατάντια μας.

Για την ανύπαρκτη πάλι τοπική Εκκλησία και τον Μητροπολίτη, που δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση μετά από τους τόσους βανδαλισμούς ξωκλησιών, τι να πει κανείς;»

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…… (ΦΩΤΟ ΣΟΚ)

Βανδάλισαν τοεκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Κάτοικος Μόριας για βανδαλισμό σε εκκλησία.

Οδοιπορικό του zougla.gr στη Μόρια.

Υ.Γ. Προσπάθησαν να κάψουν τον Άγιο Χαράλαμπο στο Χαλκειός της Χίου! Τελικά κάηκε η Αγία Τράπεζα και το Ευαγγέλιο…

Αυτό δεν μπορεί να το κάνει Χριστιανός! Είναι ή αλλόθρησκοι ή Άθεοι αυτοί που έκαψαν Την Αγία Τράπεζα και όλα Τα πιο Ιερά σε έναν Ναό μεταξύ αυτών και το Ευαγγέλιο!

Πριν λίγες ημέρες κάποιοι άλλοι κομμάτιασαν την Ελληνική  Σημαία που ήταν ανηρτημένη σε ιδιωτικό χώρο κοντά στον χώρο φιλοξενίας εδώ κοντά.

Αλλά μην πάμε πολύ μακρυά. Την ώρα που έγραφα αυτά τα πλάνα. Κάποιος από τα ξένα αυτά μέρη και ενώ μάς είδε  όλους εκεί, μόλις πήγε πίσω από την Εκκλησία και σε απόσταση 20 περίπου μέτρων, κάθισε κάτω και έκανε την…ανάγκη του!  Μετά συνέχισε την πορεία του μέσα στα χωράφια σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Το  έχω βίντεο, ντρέπομαι να το ανεβάσω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here