Βιβλία για δώρα από τον Εκδοτικό οίκο Λιβάνη.

0
252

Το Πέπλο – Πετροπούλου Μαρίνα

Έτος Έκδοσης: 2013
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 366
Τιμή: € 13,50 (με ΦΠΑ)

Η Στεφανία δεν ονειρεύτηκε ούτε ζήτησε πολλά απ’ τη ζωή. Όταν όμως ήρθε στο ναρκοπέδιο της Αθήνας με δεμένα μάτια, η άγνοια και η πίστη στους ανθρώπους την υποχρέωσαν να ζήσει και να νιώσει όσα δεν είχε φανταστεί.

Είναι άραγε οι ηθικές αξίες, ο χαρακτήρας και η γνώση που καθορίζουν την πορεία μας στη ζωή ή μήπως η τύχη που παραμονεύει δοκιμάζοντας τις αντοχές μας;

Για τη Στεφανία την τελευταία λέξη την είπε η μετάνοια, η κατανόηση και ο έρωτας, που πριν να είναι αργά ελευθέρωσε τα μαλλιά της από το πέπλο.

Ο Κυρίαρχος – Σου Μι Τάρα

Έτος Έκδοσης: 2013
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 462
Τιμή: € 13,90 (με ΦΠΑ)

Το δεύτερο μέρος της ερωτικής τριλογίας που σαγήνευσε εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Ναθάνιελ Γουέστ ποτέ δε χάνει τον έλεγχο. Νέος, γοητευτικός και μυστηριώδης είναι ο δυναμικός επικεφαλής των επιχειρήσεών του κατά τη διάρκεια της μέρας. Τις νύχτες όμως είναι ο απρόσιτος κυρίαρχος που ποτέ δεν ξεφεύγει από τους κανόνες του παιχνιδιού.

Ποτέ δε δέχεται υποτακτικές χωρίς εμπειρία, αλλά όταν στο γραφείο του εμφανίζεται απροσδόκητα η Άμπιγκεϊλ και του ζητά να γίνει η πειθήνια σύντροφός του, παραβιάζει ο ίδιος τους όρους που έχει θέσει και αποφασίζει να δοκιμάσει τα όριά του.

Ο συνδυασμός της αθωότητας και της προθυμίας που δείχνει η Άμπι αποδεικνύεται μεθυστικός για τον Ναθάνιελ, που αρχίζει να χάνει την κυριαρχία του.

Όσο εκείνη ακολουθεί τις διαταγές του και παραδίδεται πρόθυμα στις επιθυμίες του εκείνος πιστεύει ότι κανείς δε θα πληγωθεί.

Όταν όμως αρχίζει να βυθίζεται βαθύτερα στο πάθος του για την Άμπι, συνειδητοποιεί ότι η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι αμφίδρομη – και ο ίδιος κρύβει πολλά μυστικά που απειλούν να ανατινάξουν τα θεμέλια της σχέσης τους…Ένα μυθιστόρημα για ενήλικες.

Ζήτημα Τιμής – Πετρόπουλος Γιάννης

Έτος Έκδοσης: 2013
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 398
Τιμή: € 14,80 (με ΦΠΑ)

Η Ιζαμπέλα έλεγε πως ο έρωτας γίνεται πιο τυραννικός με την απουσία του αγαπημένου προσώπου, δεν ξεπέφτει με την καθημερινή τριβή, την αναγκαστική επαφή και το βούλιαγμα του κρεβατιού. «Αρχίζω να καταλαβαίνω την Πηνελόπη», έλεγε και γαντζωνόταν πάνω μου σαν τον κισσό, χωρίς να ρωτήσει πότε θα ξαναφύγω. Το ήξερε.

Είχε ερωτευτεί κάποιον που ήταν όπου γης πατρίς, που αγαπούσε τον κίνδυνο όσο τίποτα και του άρεσε ν' ακούει τα βαριά και τα συριστικά σύμφωνα των ανθρώπων σε όλα τα σημεία της γης και να διαβάζει τους ποιητές.

Νουρμπανού – Ντεμέτ Αλτινγελεκλίογλου

Έτος Έκδοσης: 2013 
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 661
Τιμή: € 14,30 (με ΦΠΑ)

Από Βενετή Κεκίλια Μπάφο έγινε Νουρμπανού. Δημιούργησε από παλλακίδα μια βασίλισσα. Από έναν μέθυσο ένα βασιλιά…

Είναι η βαλιντέ σουλτάνα Νουρμπανού που έδωσε δυο σουλτάνους στους Οθωμανούς, και αυτή είναι η ιστορία της.

«Μου είναι αδιάφορο τι θα γράψει η ιστορία για µένα. Η ιστορία αφηγείται το παραµύθι εκείνου που κρατά την πένα.

Αναθεματίζει σήµερα εκείνον που ανακήρυξε ήρωα παλαιότερα. Βλέπεις ξαφνικά να χειροκροτεί εκείνον που στιγμάτιζε χθες ως προδότη. Αδιαφορώ για την απόφαση που θα πάρουν οι Οθωμανοί για µένα.

Γι’ αυτά που είπαν και γι’ αυτά που θα πουν οι Βενετοί. Βάδισα στο δρόµο που χάραξε η µοίρα µου. Μήπως είχα άλλη λύση, άλλη διέξοδο και δεν την επέλεξα; Τι είναι ο άνθρωπος µπροστά στον άνεµο της µοίρας του; Ένα ξερό φύλλο. Όταν φυσάει ο άνεµος, παρασύρει τον άνθρωπο πέρα δώθε. Παραδέρνοντας εδώ κι εκεί έφτασα εδώ που έφτασα. Μήπως φταίω εγώ για όσα έκανα;

Ας γράψει η ιστορία ό,τι θέλει. Ας πουν οι Οθωµανοί αυτά που ξέρουν. Ας µε κατακρίνουν οι Βενετοί, που δεν µπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς µάσκα. Όλα αυτά είναι καλύτερα από το λαδωµένο σκοινί του ικριώµατος, από το σπαθί και το τσεκούρι του δηµίου. Το γνωρίζει καλά αυτός που βιώνει την πραγματικότητα. Εγώ την έζησα».

Φίλα με – Ρίκλες Μπεθ

Έτος Έκδοσης: 2013
Σειρά: ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 349
Τιμή: € 12,30 (με ΦΠΑ)

Εκείνη είναι όμορφη, δημοφιλής – και δεν έχει δώσει ακόμα το πρώτο της φιλί. Εκείνος είναι το «κακό παιδί» του σχολείου, που μπλέκει σε καβγάδες και οδηγεί μηχανή.

Όταν η Ελ φιλιέται με το μεγαλύτερο αδερφό του καλύτερού της φίλου, Λι, σε ένα διαγωνισμό φιλιού στο σχολείο, η ζωή της ανατρέπεται. Ο χρόνιος, ανομολόγητος έρωτάς της για τον Νόα παίρνει σάρκα και, παρότι εκείνη αδυνατεί να το πιστέψει, οι δύο έφηβοι ερωτεύονται.

Ο φόβος της Ελ μήπως κλονιστεί η φιλία της με τον Λι ξεπερνιέται σχετικά γρήγορα και ανώδυνα και από τους δύο. Όταν όμως ο Νόα αναχωρεί για το Χάρβαρντ, στην άλλη άκρη της χώρας, θα λειτουργήσει η εξ αποστάσεως σχέση;

«Και τώρα θα τον φιλούσα. Το ήξερα πως δε χρειαζόταν να το κάνω αν δεν το ήθελα. Κανείς δεν μπορούσε να με αναγκάσει. Και αυτό ήταν το χειρότερο απ’ όλα: Ήξερα πως είχα την επιλογή να αρνηθώ, αλλά δεν μπορούσα.

Σκύψαμε και οι δύο μπροστά. Κι αν είχε κολλήσει μαλλί της γριάς στα δόντια μου; Κι αν είχα περίεργη γεύση; Σταμάτα, σταμάτα, σταμάτα! Το πρώτο μου φιλί…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here